1500 jongeren kregen vandaag ontbijt op dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 21 oktober 2022 wordt in gans Vlaanderen en Brussel de Dag van de Jeugdbeweging gevierd. Ook in Sint-Truiden werden de 1.500 kinderen en jongeren van verschillende jeugdbewegingen vanmorgen getrakteerd op een heerlijk ontbijt met muzikale omkadering in het stadspark.

Op de Dag van de Jeugdbeweging wordt het maatschappelijke belang van jongerenverenigingen extra in de kijker gezet. Team Jeugd van de stad Sint-Truiden werkte voor de gelegenheid weer een gezellig voorschools programma uit voor alle leden van de Truiense jeugdbewegingen.

“De jeugdbeweging vervult een belangrijke functie in het leven van vele kinderen en jongeren. Het is een uitlaatklep, een bron van ontspanning en bovendien een leerschool voor belangrijke levenswaarden zoals vriendschap, samenwerken, verantwoordelijkheid en respect voor de natuur. Wij zijn dan ook erg trots dat zo’n 1.500 Truiense kinderen en jongeren lid zijn van één van onze 15 jeugdbewegingen.”

Nina Kvikvinia, schepen van jeugd

1500 aanwezigen

Zo’n 1500 leden van jeugdbewegingen namen deel aan het ontbijt. Het ontbijt is al jaar en dag traditie op de Dag van de Jeugdbeweging en kent steeds veel succes. De opkomst toont de populariteit van de jeugdbewegingen. Deze zijn talrijk aanwezig in Sint-Truiden en kunnen rekenen op de ondersteuning van onder andere de uitleendienst en natuurlijk de Truiense jeugddienst. Bovendien zitten sommige jeugdbewegingen in het UiTPAS-project. Met de uitpas kan je aan een kansentarief deelnemen aan allerlei culturele – en sportactiviteiten.
Lid zijn van een jeugdbeweging is een enorme meerwaarde voor je sociaal netwerk en gewoon om je als jong persoon eens goed te amuseren. Wil je meer weten over de UiTPAS? Klik dan op deze link.

“Jongeren verdienen meer dan wie ook onze aandacht. Ze zijn onze toekomst en vormen het gezicht van morgen. Een goede ondersteuning van de lokale jongerenwerking is daarom niet toevallig een belangrijke schakel van ons toekomstgericht jeugdbeleid.”

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd

Instagram