18/9 Monumentenrun met een feestelijke opwarming

Op 18 september kan je in Sint-Truiden terecht voor de Monumentenrun! Een loopwedstrijd die je door de verschillende monumenten en bezienswaardigheden van Sint-Truiden leidt. Klaar om je lockdownconditie te testen?

De Monumentenrun is een van de meest succesvolle Truiense sportevenementen dat cultuur en sporten met elkaar verenigt in verschillende loopparcours doorheen Sint-Truiden.
Deze routes leiden de lopers voorbij de verschillende monumenten in onze Trudo stad. Speciaal voor de jongste lopers parkt de organisatie uit met een special Sprookjesrun van 300 m voor kinderen tot 6 jaar. Deze is net als de Kidsrun (tot 12 jaar) voorzien van leuke animaties.

De volwassenen ( en kinderen vanaf 12 jaar) kunnen kiezen uit een parcours van 6 of 10 km.

Lassy FM

De startlocatie van het evenement is de Veemarkt. De lopers komen aan op de Grote Markt. Bij de start- en aankomstlocatie moeten de lopers hun mondmasker dragen. Tijdens het lopen moet dit natuurlijk niet.
Om de startmomenten zo coronaproof te laten verlopen zullen de lopers in verschillende golven van start gaan. Om dit gebeuren wat aangenaam te maken zal Lassy FM een twee uur durende set spelen op de Veemarkt. Op deze manier kunnen de lopers op een leuke manier opwarmen.

De starturen van de verschillende parcours zijn als volgt:

  • 300m Sprookjesrun (t.e.m. 6 jaar) – 19u00
  • 1km Kidsrun (t.e.m. 12 jaar) – 19u30 
  • 6km en 10km starten samen in verschillende tijdsblokken – 20u00 tot 21u30

Inschrijven kan je via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!