24 uur voor de heropening van de horeca is het weer de grootste valsspeler

24 uur voor de heropening van de terrassen, komt dan eindelijk het officiële ministerieel besluit en dat wordt niet door elke uitbater warm onthaald. In het besluit staan namelijk nieuwe regels. Ondertussen staat de Truiense horeca klaar om ons allemaal weer te ontvangen.

Wie bijvoorbeeld dacht het aantal tafels op zijn terras te vergroten door plexi-schermen te zetten is eraan voor de moeite. Zelfs met deze schermen is het verplicht om 1.5 m afstand per tafel te voorzien.
Horeca Vlaanderen is niet te spreken over het nieuws.

Truiense horeca is er klaar voor

De Truiense horeca is alvast klaar om ons allemaal weer te ontvangen. De laatste dagen hebben ze hun terrassen coronaproof gemaakt. Sommigen hebben tijdens de verplichte sluiting werk gemaakt van de renovatie van hun terrassen. Zo vormde ’t Veilinghuis zijn overdekt winterterras uit tot een gezellig zomerterras waar mensen beschut zijn voor de regen.
Ook Bistro Sacre Coeur maakte werk van hun terras. Het is een gezellig terras geworden met pallet zetels en fijne hoogzitters.

Op de Groenmarkt heeft het Cosmocafé zijn vast terras gekregen, conform met deze die op de Grote Markt te vinden zijn.

Het weer speelt vals

We raden iedereen aan om, indien ze een bezoekje willen brengen aan hun favoriet restaurant of café, ze eerst de kanalen van deze zaak checken. Verschillende zaken hebben hun openingsuren aangepast en laten ook het weer bepalen of ze openen.
Zaterdag is er in Sint-Truiden 60% kans op regen bij een temperatuur van 15 graden. Zondag neemt de temperatuur sterk toe tot 25 graden. Er is nog steeds kans op regen en mogelijk zelfs onweer. Maar dit zou vooral in de namiddag zijn.

Weersvoorspellingen KMI


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!