280 klachten over Limburgse fietspaden in 2021

Partners

In 2021 kreeg het Meldpunt wegen 280 klachten binnen over de staat van fietspaden in Limburg. Dit ontdekte Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers na een schriftelijke vraag aan Vlaams Minister Lydia Peeters.

Het Meldpunt Fietspaden is sinds 2018 geïntegreerd in het Meldpunt Wegen en bundelt alle klachten over de Vlaamse fietspaden. Het gaat dan over de staat van de fietspaden, problemen met signalisatie, maar ook over overgroeiende beplanting of problemen met de waterafvoer. In de periode 2018 tot en met 2021 zijn er 1176 meldingen geweest over Limburgse fietspaden.
In 2018 waren er 309 meldingen en klachten, in 2019 304, in 2020 283 en in 2021 280. De cijfers voor Limburg gaan dus in dalende lijn. Toch merkt het Roosmarijn Beckers op dat de daling de laatste jaren traag gaat. Zij concludeert dat in Limburg maar zeker ook in Sint-Truiden nog veel werk te doen is voor het verbeteren van de fietspaden.

“In m’n eigen thuisstad Sint-Truiden denk ik dan aan bv. aan de Tongersesteenweg (N79) tussen Brustem en Rijkel. De hele N79 prijkt dan ook vrij hoog op de lijst met Limburgse wegen waar meldingen inzake de slechte staat van de fietspaden over binnenkomen. Maar eigenlijk is ook de Diestersteenweg (N716) buiten het centrum niet even prettig wanneer fietsers elkaar moeten kruisen en in juni de beplanting in berm erg hoog staat, of als er in de herfst bij regenweer modder op het pad ligt.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Parlementslid Vlaams Belang

Fietsersbond voert acties

De staat van de fietspaden en fietsveiligheid is een onderwerp dat vele mensen in onze stad aangaat. Het Truiense stadsbestuur heeft de laatste jaren ingezet op de heraanleg van sommige fietspaden maar zeker in de deelgemeenten is er nog veel werk.
De Truiense Fietsersbond houdt daarom maandelijks acties om de probleemzones in kaart te brengen en aandacht te trekken voor meer veilige fietspaden in Sint-Truiden.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief