30.000 lichtjes van hoop laten strijd tegen kanker weer aanwakkeren

Partners

Op zaterdag 9 juli stak Levensloop Sint-Truiden 30.000 lichtjes van hoop aan in voetbalstadion Stayen. Samen met meer dan 75 vrijwilligers deed de groep het vuur voor de strijd tegen kanker weer aanwakkeren.


Levensloop Sint-Truiden koos ervoor om 30.000 kaarsjes aan te steken. In 2019 stierven er namelijk zo’n 27.000 mensen aan kanker. Om al die verloren zielen en de mensen die nu tegen de ziekte vechten een hart onder de riem te steken, werden zaterdag 9 juni 30.000 lichtjes van hoop aangestoken.

Voorzitter Kris Marguilier reageert blij op de opkomst:

“We hebben misschien dan niet het aantal bezoekers gekregen die we eerst voor het oog hadden maar last minute zijn heel wat mensen komen opdagen om onze actie te steunen. Dat is hardverwarmend. Aan de grote hoeveelheid vrijwilligers die kwamen opdagen te merken, brandt het vuur voor de strijd tegen kanker nog hevig. We zijn enorm dankbaar voor hun hulp, de vele giften en de steun van onze commerciële partners.”

Kris Marguilier, voorzitter Levensloop Sint-Truiden

Klik op het instagram bericht hierboven voor leuke sfeerbeelden!

Klaar voor 1 oktober

Levensloop ging dit jaar van start met een nieuwe bestuursploeg. Iets wat voor een paar uitdagingen in de organisatie zorgden.

“Een nieuwe bestuursploeg leidt onvermijdelijk tot wat kinderziektes in de organisatie. Het was even zoeken waardoor de communicatie naar vrijwilligers maar ook over ons evenement niet altijd optimaal verliep. Maar we hebben elkaar beter leren kennen en zijn klaar om op 1 oktober een sterk evenement neer te zetten waarbij we alles op alles zetten om onze vechters te steunen en de strijd tegen kanker voort te zetten.”

Kris Marguilier, voorzitter Levensloop Sint-Truiden
Ook STVV leverde zijn bijdrage. Voor Levensloop zal een voetbaltruitje geveild worden. De opbrengst gaat integraal naar de Stichting tegen kanker.

Wereldrecord?

Een wereldrecord is de kaarsenactie uiteindelijk niet geworden. Het echte record van aantal kaarsjes aansteken op hetzelfde moment is namelijk rond de 220.000. Maar de mooie symboliek van de kaarsen blijft rechtstaan. 30.000 lichtjes van hoop die de organisatie ook de moed geeft voor aankomende evenementen.

“We kwamen er pas later achter dat de recordpoging net iets meer dan 30.000 kaarsen was. Ik voel dat er enthousiasme is om een van de komende edities het echte record aan te vallen“.

Kris Marguilier

Levensloop Sint-Truiden bedankt iedereen die de actie heeft gesteund. Uiteindelijk kon de organisatie al een stevig bedrag op de teller zetten voor het goede doel.
Ook danken zij Stayen, hun commerciële partners en natuurlijk ook de artiesten die de avond vulden met sfeer.
Een speciale dank gaat uit naar het Levensloop team onder voormalig voorzitter Stefanie Haijen. Zij hebben Levensloop Sint-Truiden door de moeilijke coronajaren geloodst en met verschillende kleine en middelgrote acties vechters ondersteund en de strijd tegen kanker levend gehouden in onze stad.

Wil jij meer weten over Levensloop? Neem dan zeker een kijkje op onze website www.levensloop-sint-truiden.be


Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief