5 jaar Huis van het Kind Sint-Truiden

Het Huis van het Kind Sint-Truiden bestaat 5 jaar. Stad Sint-Truiden en Huis van het Kind trakteren alle lagere schoolkinderen in Sint-Truiden op een leuke brooddoos gevuld met lekkers en een boodschap voor hun ouders. Met deze actie wil het Huis van het Kind haar werking extra onder de aandacht brengen.

Zo’n 4000 brooddozen worden verdeeld onder de leerlingen van het basisonderwijs in Sint-Truiden. De problematiek rond de lege brooddoos is er dan ook eentje die hoog op het programma staat van Het Huis van het Kind Sint-Truiden.
Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die werkzaam zijn rond kinderen en opvoeding. Er is een lokaal informatieaanbod voor baby’s, kinderen, jongeren en (aanstaande) gezinnen. Mensen kunnen er terecht voor opvoedingsondersteuning, preventieve gezondheidszorg, informatie, advies, begeleiding én ontmoeting. Via één-op-één begeleiding, digitale informatiesessies en vormingen helpt Het Huis van het Kind antwoorden te bieden op alle opvoedingsvragen.
Het Huis van het Kind Sint-Truiden bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd door de werking extra in de verf te zetten.

Op de website van Het Huis van het Kind Haspengouw kan je het volledige aanbod vinden van informatie en ondersteuning.

“Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van het Huis van het Kind Sint-Truiden zetten we hun werking extra in de kijker bij ouders en trakteren we alle lagere schoolkinderen uit Sint-Truiden op een brooddoos vol lekkers.”

Hilde Vautmans, Schepen van Klankerend Onderwijsbeleid en Kinderopvang


De Huizen van het Kind werden voorgesteld in het decreet op de Preventieve Gezinsondersteuning van 20 november 2013. Het idee was dat verschillende losse lokale organisaties gingen samenwerken zodat ouders één aanspreekpunt hadden met al hun vragen over kinderen en opvoeding. Momenteel hebben bijna alle Vlaamse steden en gemeenten een Huis van het Kind. Soms dekt een Huis één gemeente, soms meerdere zoals in Sint-Truiden het geval is.

“Het Huis van het Kind Sint-Truiden maakt deel uit van het Huis van het Kind Haspengouw. Dit is een samenwerking tussen de gemeenten Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Wellen. Door volop samen te werken, leggen we meer verbindingen tussen de verschillende levensdomeinen van een gezin. De 4.196 brooddozen werden overigens gevuld door de semi-atelier werking van Wiric vzw. Ook op dat vlak zijn we dus een zinvolle samenwerking aangegaan.”

Burgemeester Veerle Heeren

Instagram