5000 bezoekers voor kunsttentoonstelling van Bar’deaux

Bar’deaux Sint-Truiden kijkt deze week terug op een succesvolle kunsttentoonstelling. In totaal kwamen zo’n 5000 mensen naar de unieke expo in de Minderbroederskerk kijken. De organisatoren kijken dan ook al vol entousiasme naar volgend jaar wanneer ze een langere en grotere expo willen organiseren.

Bar’deaux Sint-Truiden heeft een hart voor kunst. Dat toonde ze van 5 tot 8 oktober met veel stijl tijdens hun grootse tentoonstelling in de Minderbroederskerk. Bar’deaux stelde samen met Patrick Hermans een expo samen van 200 werken van de hand van Koen Vanmechelen, Panamarenko, Herman Brood en Roger Raveel. Kunstenaars die je ook geregeld bij de zaak zult zien hangen, waar je ook deze stukken kan kopen.
De expositie kende een enorm succes met op sommige dagen zelfs bijna 1000 bezoekers.

Cultuur en kunst

Naast de tentoonstelling organiseerde het team van Bar’deax ook een pianoconcert en een kunstveiling. Ook deze evenementen trokken veel aandacht. Op de dag van het pianoconcert gingen de laatste kaarten nog vlot de deur uit.

Smaakt naar nog

Jerome Fontaine, mede-eigenaar van Bar’deaux spreekt vol enthousiasme over het evenement. Hij is bovendien fier op zijn team.

“We kunnen spreken van een groot succes. We hebben zo’n 5000 unieke bezoekers gehad maar verschillende mensen zijn meer dan eens terug gekomen om nog even van de collectie te genieten. We hebben zo’n 103 werken verkocht.”

Jerome Fontaine

Het succes van het evenement smaakt duidelijk naar meer. Fontaine bekijkt samen met Patrick Hermans, de verzamelaar achter vele tentoonstellingen bij Bar’deaux, wanneer de volgende editie van het evenement kan plaatsvinden. Dit keer ziet de organisatie het nog grootser met een langere expo en meer objecten om tentoon te stellen.

“We zouden graag twee weken tentoonstellen en tijdens die periode uiteraard ook meer evenementen zoals het pianoconcert en de veiling organiseren. Bovendien willen we graag samenwerken met Truiense handelaren en juweliers om unieke stukken naar onze expo te halen zoals Rolex etc. Stukken die je niet elke dag op straat tegenkomt. Op die manier willen een unieke en diverse expositie maken.”

Jerome Fontaine

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Bar’deaux Sint-Truiden? Volg hen dan zeker op hun sociale media.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!