5000 bezoekers voor kunsttentoonstelling van Bar’deaux

Partners

Bar’deaux Sint-Truiden kijkt deze week terug op een succesvolle kunsttentoonstelling. In totaal kwamen zo’n 5000 mensen naar de unieke expo in de Minderbroederskerk kijken. De organisatoren kijken dan ook al vol entousiasme naar volgend jaar wanneer ze een langere en grotere expo willen organiseren.

Bar’deaux Sint-Truiden heeft een hart voor kunst. Dat toonde ze van 5 tot 8 oktober met veel stijl tijdens hun grootse tentoonstelling in de Minderbroederskerk. Bar’deaux stelde samen met Patrick Hermans een expo samen van 200 werken van de hand van Koen Vanmechelen, Panamarenko, Herman Brood en Roger Raveel. Kunstenaars die je ook geregeld bij de zaak zult zien hangen, waar je ook deze stukken kan kopen.
De expositie kende een enorm succes met op sommige dagen zelfs bijna 1000 bezoekers.

Cultuur en kunst

Naast de tentoonstelling organiseerde het team van Bar’deax ook een pianoconcert en een kunstveiling. Ook deze evenementen trokken veel aandacht. Op de dag van het pianoconcert gingen de laatste kaarten nog vlot de deur uit.

Smaakt naar nog

Jerome Fontaine, mede-eigenaar van Bar’deaux spreekt vol enthousiasme over het evenement. Hij is bovendien fier op zijn team.

“We kunnen spreken van een groot succes. We hebben zo’n 5000 unieke bezoekers gehad maar verschillende mensen zijn meer dan eens terug gekomen om nog even van de collectie te genieten. We hebben zo’n 103 werken verkocht.”

Jerome Fontaine

Het succes van het evenement smaakt duidelijk naar meer. Fontaine bekijkt samen met Patrick Hermans, de verzamelaar achter vele tentoonstellingen bij Bar’deaux, wanneer de volgende editie van het evenement kan plaatsvinden. Dit keer ziet de organisatie het nog grootser met een langere expo en meer objecten om tentoon te stellen.

“We zouden graag twee weken tentoonstellen en tijdens die periode uiteraard ook meer evenementen zoals het pianoconcert en de veiling organiseren. Bovendien willen we graag samenwerken met Truiense handelaren en juweliers om unieke stukken naar onze expo te halen zoals Rolex etc. Stukken die je niet elke dag op straat tegenkomt. Op die manier willen een unieke en diverse expositie maken.”

Jerome Fontaine

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Bar’deaux Sint-Truiden? Volg hen dan zeker op hun sociale media.

Lees ook

Samenwerking tussen Stad Sint-Truiden en STVV ten einde? Discussie rond Skybox...

Vooruit Sint-Truiden heeft een klacht ingediend tegen het Truiense bestuur omdat zij geen informatie krijgen over wie de skybox gebruikt waar het Truiense bestuur...

Situatie rond Hilde Vautmans doet discussie rond cumul weer opwaaien

Het onderzoek rond Europarlementslid Hilde Vautmans doet de discussie rond het cumuleren van mandaten weer opwaaien. Vautmans zou Europese middelen hebben misbruikt door haar...

Analyse: De video die niet viraal ging – De staat...

Wat binnen politiek Sint-Truiden al bijna een jaar geweten is, werd vandaag bekrachtigd. Vooruit had een akkoord met Carl Nijssens om over te stappen...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief