5500 bezoekers voor Lichtjes in het Park

Partners

Ook dit jaar organiseerde de Truiense jeugddienst zijn succesvolle evenement Lichtjes in het Park. Dit jaar kon de organisatie een topeditie noteren. Zo’n 5500 bezoekers bezochten het evenement.

Lichtjes in het Park is op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle evenementen voor Stad Sint-Truiden. Het evenement vult het Truiense stadspark ( en in sommige edities de vesten) met honderden kaarsen en lichtjes. De wandeling wordt aangevuld met spectaculaire lichtinstallaties met rook, bubbels en een VR-ervaring.

Vriesweer ideaal

De vrieskoude zorgde voor een ideaal weer voor een wandeling vol licht maar ook voor unieke beelden. De vijvers van het stadspark waren op sommige punten bedenkt met een dunne laag ijs. Voor de veiligheid werd bij elke vijver een redder geplaatst. Ook de bruggen werden afgesloten. (Bron)

Goede doel

Na een wandeling konden de bezoekers zich opwarmen in het Klein Stadspark waar er foodtrucks klaar stonden om de bezoekers een warm drankje of een hapje aan te bieden.

“De samenwerking met STVV gaf uiteraard een extra boost aan het evenement. Dankzij hun oproep zakten ook heel wat supporters af naar het stadspark om er hun warme merchandising te schenken aan het goede doel. Dat bewijst nogmaals dat sport zorgt voor verbinding tussen mensen, ook buiten het stadion.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van Sport


Aan het begin van de wandeling konden mensen warme kleding doneren voor het goede doel. Ook warme supporterskleding van STVV kon gedoneerd worden. De Truiense voetbalclub zorgde voor extra geel-blauwe elementen in de lichtshows. Uiteindelijk konden er een dikke 30 vuilniszakken vol kleding ingezameld worden.

“In totaal hebben we 30 grote zakken vol warme kinderkledingstukken ingezameld. Een ongelofelijke opbrengst! Dit maakt duidelijk dat onze inwoners écht wel het hart op de juiste plaats hebben. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en overgedragen aan lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles bij de juiste gezinnen terechtkomt. Zo blijft er deze winter geen enkel kind in de kou staan in onze stad”.

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd en Toerisme

Lichtjes in het Park was dit jaar dus op meerdere vlakken een succes. Bekijk hieronder de sfeervideo!


Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief