5500 bezoekers voor Lichtjes in het Park

Ook dit jaar organiseerde de Truiense jeugddienst zijn succesvolle evenement Lichtjes in het Park. Dit jaar kon de organisatie een topeditie noteren. Zo’n 5500 bezoekers bezochten het evenement.

Lichtjes in het Park is op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle evenementen voor Stad Sint-Truiden. Het evenement vult het Truiense stadspark ( en in sommige edities de vesten) met honderden kaarsen en lichtjes. De wandeling wordt aangevuld met spectaculaire lichtinstallaties met rook, bubbels en een VR-ervaring.

Vriesweer ideaal

De vrieskoude zorgde voor een ideaal weer voor een wandeling vol licht maar ook voor unieke beelden. De vijvers van het stadspark waren op sommige punten bedenkt met een dunne laag ijs. Voor de veiligheid werd bij elke vijver een redder geplaatst. Ook de bruggen werden afgesloten. (Bron)

Goede doel

Na een wandeling konden de bezoekers zich opwarmen in het Klein Stadspark waar er foodtrucks klaar stonden om de bezoekers een warm drankje of een hapje aan te bieden.

“De samenwerking met STVV gaf uiteraard een extra boost aan het evenement. Dankzij hun oproep zakten ook heel wat supporters af naar het stadspark om er hun warme merchandising te schenken aan het goede doel. Dat bewijst nogmaals dat sport zorgt voor verbinding tussen mensen, ook buiten het stadion.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van Sport


Aan het begin van de wandeling konden mensen warme kleding doneren voor het goede doel. Ook warme supporterskleding van STVV kon gedoneerd worden. De Truiense voetbalclub zorgde voor extra geel-blauwe elementen in de lichtshows. Uiteindelijk konden er een dikke 30 vuilniszakken vol kleding ingezameld worden.

“In totaal hebben we 30 grote zakken vol warme kinderkledingstukken ingezameld. Een ongelofelijke opbrengst! Dit maakt duidelijk dat onze inwoners écht wel het hart op de juiste plaats hebben. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en overgedragen aan lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles bij de juiste gezinnen terechtkomt. Zo blijft er deze winter geen enkel kind in de kou staan in onze stad”.

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd en Toerisme

Lichtjes in het Park was dit jaar dus op meerdere vlakken een succes. Bekijk hieronder de sfeervideo!


Instagram