5500 bezoekers voor Lichtjes in het Park

Partners

Ook dit jaar organiseerde de Truiense jeugddienst zijn succesvolle evenement Lichtjes in het Park. Dit jaar kon de organisatie een topeditie noteren. Zo’n 5500 bezoekers bezochten het evenement.

Lichtjes in het Park is op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle evenementen voor Stad Sint-Truiden. Het evenement vult het Truiense stadspark ( en in sommige edities de vesten) met honderden kaarsen en lichtjes. De wandeling wordt aangevuld met spectaculaire lichtinstallaties met rook, bubbels en een VR-ervaring.

Vriesweer ideaal

De vrieskoude zorgde voor een ideaal weer voor een wandeling vol licht maar ook voor unieke beelden. De vijvers van het stadspark waren op sommige punten bedenkt met een dunne laag ijs. Voor de veiligheid werd bij elke vijver een redder geplaatst. Ook de bruggen werden afgesloten. (Bron)

Goede doel

Na een wandeling konden de bezoekers zich opwarmen in het Klein Stadspark waar er foodtrucks klaar stonden om de bezoekers een warm drankje of een hapje aan te bieden.

“De samenwerking met STVV gaf uiteraard een extra boost aan het evenement. Dankzij hun oproep zakten ook heel wat supporters af naar het stadspark om er hun warme merchandising te schenken aan het goede doel. Dat bewijst nogmaals dat sport zorgt voor verbinding tussen mensen, ook buiten het stadion.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van Sport


Aan het begin van de wandeling konden mensen warme kleding doneren voor het goede doel. Ook warme supporterskleding van STVV kon gedoneerd worden. De Truiense voetbalclub zorgde voor extra geel-blauwe elementen in de lichtshows. Uiteindelijk konden er een dikke 30 vuilniszakken vol kleding ingezameld worden.

“In totaal hebben we 30 grote zakken vol warme kinderkledingstukken ingezameld. Een ongelofelijke opbrengst! Dit maakt duidelijk dat onze inwoners écht wel het hart op de juiste plaats hebben. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en overgedragen aan lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles bij de juiste gezinnen terechtkomt. Zo blijft er deze winter geen enkel kind in de kou staan in onze stad”.

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd en Toerisme

Lichtjes in het Park was dit jaar dus op meerdere vlakken een succes. Bekijk hieronder de sfeervideo!


Lees ook

Grootste kunstexpo van Limburg – Bar’deaux zet weer sterke kunstexpo neer...

Ook dit jaar slaat het team van Bar'deaux Sint-Truiden de handen weer in elkaar met Patrick Hermans van Art Loft in Maastricht. 10 dagen...
noah stijnen - brussels airlines - belgian icon - sint truiden. - sintruin begot

Truienaar Noah Stijnen in top vijf van wedstrijd Belgian Icons

Noah Stijnen, Truienaar met talent, kon met zijn ontwerp over wielrennen voldoende stemmen binnenhalen om in de top 5 van de wedstrijd Belgian...
zinkgat - tiensesteenweg - sint truiden

Verder onderzoek naar zinkgat gestart

Op dinsdag 15 oktober 2024 werd een stabiliteitsdeskundige aangesteld door het lokaal bestuur Sint-Truiden om een onderzoek in te richten naar aanleiding van een...

Instagram

Zinkgat op Tiensesteenweg, 19 bewoners elders onder gebracht nadat woonsten tijdelijk onbewoonbaar werden verklaard.👨‍🚒

Op de Tiensesteenweg zakte deze week een
Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden.🗳

Het nieuwe bestuur van Sint-Truiden kiest voor een breuk met het verleden. Binnen 14
Sint-Truiden krijgt een roos Vivaldi-bestuur waar de 4 politieke spectra als seizoenen in zitten verwerkt met WOW als centrumpartij.

Ludwig Vandenhove
Vandenhove heeft gesprekspartners gevonden in Open VLD, N-VA en WOW.

“Ik ben verheugd dat ik met WOW, N-VA en Open Vld
Ludwig Vandenhove wil deze week landen met zijn formatiegesprekken. Dat meldt hij aan VRT.

Vandenhove bevestigt dat er er zondagnacht al
Vooruit wordt de grootste partij van Sint-Truiden.

Het voorakkoord dat zou bestaan tussen Vooruit - Open VLD en N-VA haalt geen
Momenteel zijn er 21/38 kiesbureaus geteld, dus meer dan 50% van de stemmen.

Vooruit is momenteel de grootste partij (20,3%), gevolgd
{{content:words:20}} {{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief