7 bestuurders rijbewijs kwijt door gsm-gebruik achter het stuur

7 bestuurders in Sint-Truiden werden betrapt op gsm-gebruik achter het stuur. Dat meldt de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. In kader van een tijdelijke wetgeving zijn deze bestuurders hun rijbewijs voor 8 dagen kwijt.

Je kent het wel: Je bent onderweg met de wagen en krijgt plots een whatsapp van je partner om nog snel een brood uit te halen. Of je wilt nog snel even Waze instellen omdat je de weg niet goed kent. Het lijken allemaal onschuldige handelingen maar achter het stuur van een auto kunnen ze grote gevolgen hebben. 25% van de ongevallen wordt namelijk veroorzaakt doordat de bestuurder wordt afgeleid. Bezig zijn met je smartphone achter het stuur is dus gevaarlijk.
Om dit bewustzijn bij bestuurders te creëren bij bestuurders heeft het parket van Limburg tot 12 juni zware straffen uitgeschreven voor wie betrapt wordt op gsm-gebruik achter het stuur. In dit kader hebben 7 bestuurders in de regio Sint-Truiden hun rijbewijs verloren voor 8 dagen.


#AltijdAlert

Niemand minder dan Nina Derwael is het gezicht van een nationale sensibiliseringscampagne tegen gsm-gebruik achter het stuur. In de video zien we Nina tijdens een oefening een video-oproep beantwoorden waarna ze ten val komt.
Je kan de video bekijken door op het bericht hierboven te klikken.

De verstrengde maatregelen gelden nog tot 12 juni.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!