750.000 euro Vlaamse subsidies voor Buur&Berg op voormalige site St-Anna

De Vlaamse Overheid heeft een investeringssteun van ruim 750.000 euro toegekend voor het nieuwe Lokaal Dienstencentrum Buur&Berg op de oude site van Sint-Anna. Buur&Berg zal vergelijkbaar zijn met de initiële opzet van de Triamant site in Velm waar mensen van alle leeftijden kunnen gaan wonen en er zorgfaciliteiten zullen zijn zodat levenslang wonen op de site mogelijk wordt.

De site van Sint-Anna staat al even leeg zonder dat het duidelijk was wat met deze grond zou gebeuren. Daar komt vandaag verandering in. Via een investering van de Vlaamse Overheid zal op de site een nieuw dienstencentrum worden gebouwd genaamd Buur&Berg.
Het doel van het project is vergelijkbaar met deze die we zagen in Triamant in Velm. Er zullen verschillende woningen zijn met ook aandacht voor zorg zodat het een plek wordt van levenslang wonen ongeacht je gezinssituatie, leeftijd of de zorg die je nodig hebt. Om dit mogelijk te maken, zal op de site een divers zorgaanbod aanwezig zijn, waaronder een woonzorgcentrum (kleinschalig wonen voor mensen met dementie), centrum voor (oriënterend) kortverblijf, een centrum voor dagverzorging (ouderen), kinderopvang en dagateliers voor personen met een beperking.
Het wordt een collaboraties project van onder andere het Sint-Trudo Ziekenhuis, Wiric, Integro, Ferm Thuiszorg, De Hummeltjes en Kairos (bouwpromotor).

Praktisch

De werken zullen aanvatten in het najaar van 2024 en in twee delen worden uitgevoerd. De oplevering van het eerste deel, dat het volledige zorgprogramma en een stuk residentiële woningen omvat, is voorzien voor einde 2026.

Voor meer informatie over de voortgang van het project, kan je terecht op de website www.buurenberg.be.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!