800 kleuters op 15de editie van het Kabouterfeest in Sint-Truiden

Vandaag vierden kleuters van 12 verschillende scholen in en rond Sint-Truiden feest in het stadspark. Tijdens het Kabouterfeest konden ze zich helemaal uitleven met tal van leuke activiteiten in een magische sprookjessfeer.

Ook dit jaar was het traditionele Kabouterfeest een schot in de roos. Na een gedwongen miniversie waarbij het feest naar individuele scholen werd gebracht, ging de 15de editie door in het Truiense stadspark.
Naar goede gewoonte beleefden de jonge deelnemertjes de tijd van hun leven. Vooraf kregen ze allemaal een rode kaboutermuts, zodat ze als echte kabouters op het feest konden verschijnen. Jongeren van het secundair onderwijs gave de kinderen bovendien een leuke kaboutersnoet.

Het feest wordt ook bijgewoond door schooltjes buiten Sint-Truiden. Op deze manier wil Sint-Truiden duidelijk maken dat zijn aanbod aan jeugdactiviteiten zeker ook voor kinderen uit buurgemeenten is.

‘Over de verschillende diensten heen, heeft stad Sint-Truiden een mooi aanbod voor kinderen en jongeren’. Als hoofdstad van Haspengouw delen we die activiteiten natuurlijk graag met onze buren. Dat is ook zo bij het Kabouterfeest. Vandaar dat ook onze buurgemeente Gingelom met hun school deelneemt.’

Nina Kvikvinia, schepen van jeugd