8000 bezoekers voor Lichtjes in het Park

De derde editie van Lichtjes in het Park op zaterdag 18 december was wederom een groot succes! 8000 bezoekers kwamen kijken naar de betoverende lichtinstallaties waarmee het stadspark was versierd.

In de eindejaarsperiode wordt het stadspark van Sint-Truiden door middel van lichtinstallaties en honderden kaarsen omgevormd tot een sprookjesachtig landschap. Bezoekers konden op corona-veilige manier van de Sint-Truiden by Lights wandeling overgaan naar het spektakel in het stadspark.
Ieder kind dat ‘Lichtjes in het park’ bezoekt, ontving een leuk sfeerlichtje dat symbool staat voor licht en warmte voor de mensen die het nodig hebben. De honderden sfeerlichtjes zorgden samen voor een uniek beeld in het park en het stadscentrum. De combinatie met Sint-Truiden by Lights & Music, bracht extra veel volk op de been.

Sint-Truiden Solidair

‘Lichtjes in het park’ is niet alleen een visueel evenement maar staat symbool voor warmte en solidariteit. Daarom was er ook dit jaar een kledingboom waar mensen kinderkleding in goede staat konden doneren zodat geen enkel Truiens kind het deze winter koud moet hebben. Er werden 16 grote zakken met kledij ingezameld een topeditie!

“Sint-Truiden is een warme en solidaire stad, waar de inwoners om elkaar geven. Dat verklaart het succes van ‘Lichtjes in het Park’.”

Hilde Vautmans, schepen van jeugd

Bekijk hieronder sfeerbeelden van Truiens talent Rajendra Rasaily.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!