8500 bezoekers voor de schaatsbaan in de Minderbroederskerk. Sint-Truiden maakt balans op van eindejaarsperiode

De eindejaarsperiode in Sint-Truiden kon rekenen op veel internationaal enthousiasme. Maar belangrijker was het aantal bezoekers dat de verschillende initiatieven naar onze stad lokten.

De schaatsbaan in de Minderbroederskerk was een succesverhaal dat niet alleen bezoekers van over heel het land naar onze Truiense Minderbroederskerk lokte maar ook internationale bezoekers en zelfs een Duitse kunstschaatster die een unieke trainingslocatie wou meemaken. Ondanks het feit dat bezoekers niet altijd de ervaring van schaatsen op kunstijs even leuk vonden als het schaatsen op echt ijs, waren alle bezoekers onder de indruk van de locatie en de sfeer op de schaatsbaan.
In totaal kwamen er maar liefst 8500 schaatsers naar onze Minderbroederskerk gedurende de 4 weken dat ze open was. Maar ook de kerstchalets en animatie tijdens de koopzondagen trokken veel bezoekers naar onze stad. Er waren maar liefst 35 000 unieke scans met de Shop & The City-kaart tijdens de eindejaarsperiode. De drukste koopzondag in december trok meer dan 64.464 passanten en op zaterdag 16 december, de drukste dag van de maand, telden we 73.536 passanten. De cijfers zijn afkomstig van een systeem van passantentelling dat de middenstandsorganisatie Shop & the City tijdens de eindejaarsperiode heeft toegepast. De tellingen hebben bevestigd wat werd aangevoeld: traditionele evenementen zoals de Haspengouwmarkt zijn populair en trekken bezoekers uit heel de streek.

“Tijdens de maand december werden verschillende passantentellingen uitgevoerd. Met die data gaan we nu aan de slag. Hieruit blijkt alvast dat de Haspengouw Markt een vaste waarde is die bezoekers uit de hele regio aantrekt. Net zoals onze handels- en horecazaken, die hebben door de jaren heen een trouw cliënteel opgebouwd. Daarnaast zorgden de kerstkraampjes rond de Grote Markt en het kerstbomendoolhof voor heel wat bezoekers. In 2024 willen we onszelf overtreffen en nog meer consumenten naar onze shop -en horecastad te halen.”

Philip Bronckaerts, voorzitter van handelsvereniging vzw Trud’Or

Minderbroederskerk heeft meerwaarde als evenementenlocatie bewezen

Met het succes van de schaatsbaan en het succes van andere evenementen voor dit zoals een grote kunstbeurs, heeft de Truiense Minderbroederskerk zijn meerwaarde als evenementenlocatie bewezen. Het succes van de schaatsbaan heeft zeker inspiratie gegeven voor andere activiteiten. Zo denkt schepen Vautmans aan een indoor bloeseminstallatie tijdens de lente.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!