8500 bezoekers voor de schaatsbaan in de Minderbroederskerk. Sint-Truiden maakt balans op van eindejaarsperiode

Partners

De eindejaarsperiode in Sint-Truiden kon rekenen op veel internationaal enthousiasme. Maar belangrijker was het aantal bezoekers dat de verschillende initiatieven naar onze stad lokten.

De schaatsbaan in de Minderbroederskerk was een succesverhaal dat niet alleen bezoekers van over heel het land naar onze Truiense Minderbroederskerk lokte maar ook internationale bezoekers en zelfs een Duitse kunstschaatster die een unieke trainingslocatie wou meemaken. Ondanks het feit dat bezoekers niet altijd de ervaring van schaatsen op kunstijs even leuk vonden als het schaatsen op echt ijs, waren alle bezoekers onder de indruk van de locatie en de sfeer op de schaatsbaan.
In totaal kwamen er maar liefst 8500 schaatsers naar onze Minderbroederskerk gedurende de 4 weken dat ze open was. Maar ook de kerstchalets en animatie tijdens de koopzondagen trokken veel bezoekers naar onze stad. Er waren maar liefst 35 000 unieke scans met de Shop & The City-kaart tijdens de eindejaarsperiode. De drukste koopzondag in december trok meer dan 64.464 passanten en op zaterdag 16 december, de drukste dag van de maand, telden we 73.536 passanten. De cijfers zijn afkomstig van een systeem van passantentelling dat de middenstandsorganisatie Shop & the City tijdens de eindejaarsperiode heeft toegepast. De tellingen hebben bevestigd wat werd aangevoeld: traditionele evenementen zoals de Haspengouwmarkt zijn populair en trekken bezoekers uit heel de streek.

“Tijdens de maand december werden verschillende passantentellingen uitgevoerd. Met die data gaan we nu aan de slag. Hieruit blijkt alvast dat de Haspengouw Markt een vaste waarde is die bezoekers uit de hele regio aantrekt. Net zoals onze handels- en horecazaken, die hebben door de jaren heen een trouw cliënteel opgebouwd. Daarnaast zorgden de kerstkraampjes rond de Grote Markt en het kerstbomendoolhof voor heel wat bezoekers. In 2024 willen we onszelf overtreffen en nog meer consumenten naar onze shop -en horecastad te halen.”

Philip Bronckaerts, voorzitter van handelsvereniging vzw Trud’Or

Minderbroederskerk heeft meerwaarde als evenementenlocatie bewezen

Met het succes van de schaatsbaan en het succes van andere evenementen voor dit zoals een grote kunstbeurs, heeft de Truiense Minderbroederskerk zijn meerwaarde als evenementenlocatie bewezen. Het succes van de schaatsbaan heeft zeker inspiratie gegeven voor andere activiteiten. Zo denkt schepen Vautmans aan een indoor bloeseminstallatie tijdens de lente.

Lees ook

Grootste kunstexpo van Limburg – Bar’deaux zet weer sterke kunstexpo neer...

Ook dit jaar slaat het team van Bar'deaux Sint-Truiden de handen weer in elkaar met Patrick Hermans van Art Loft in Maastricht. 10 dagen...
noah stijnen - brussels airlines - belgian icon - sint truiden. - sintruin begot

Truienaar Noah Stijnen in top vijf van wedstrijd Belgian Icons

Noah Stijnen, Truienaar met talent, kon met zijn ontwerp over wielrennen voldoende stemmen binnenhalen om in de top 5 van de wedstrijd Belgian...
zinkgat - tiensesteenweg - sint truiden

Verder onderzoek naar zinkgat gestart

Op dinsdag 15 oktober 2024 werd een stabiliteitsdeskundige aangesteld door het lokaal bestuur Sint-Truiden om een onderzoek in te richten naar aanleiding van een...

Instagram

Zinkgat op Tiensesteenweg, 19 bewoners elders onder gebracht nadat woonsten tijdelijk onbewoonbaar werden verklaard.👨‍🚒

Op de Tiensesteenweg zakte deze week een
Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden.🗳

Het nieuwe bestuur van Sint-Truiden kiest voor een breuk met het verleden. Binnen 14
Sint-Truiden krijgt een roos Vivaldi-bestuur waar de 4 politieke spectra als seizoenen in zitten verwerkt met WOW als centrumpartij.

Ludwig Vandenhove
Vandenhove heeft gesprekspartners gevonden in Open VLD, N-VA en WOW.

“Ik ben verheugd dat ik met WOW, N-VA en Open Vld
Ludwig Vandenhove wil deze week landen met zijn formatiegesprekken. Dat meldt hij aan VRT.

Vandenhove bevestigt dat er er zondagnacht al
Vooruit wordt de grootste partij van Sint-Truiden.

Het voorakkoord dat zou bestaan tussen Vooruit - Open VLD en N-VA haalt geen
Momenteel zijn er 21/38 kiesbureaus geteld, dus meer dan 50% van de stemmen.

Vooruit is momenteel de grootste partij (20,3%), gevolgd
{{content:words:20}} {{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief