cdn_helper

cdn_helper

Kapster slachtoffer van verkeersagressie

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Omstreeks 15 uur op zondagnamiddag heeft zich een geval van verkeersagressie voorgedaan in de Stapelstraat. Er was een confrontatie tussen een Truiense kapster en enkele jongeren die de weg versperden.

De kapster, Sandra Corthout, stapte uit haar wagen nadat een paar jongeren weigerde aan de kant te gaan in de Stapelstraat. Kort daarna kreeg Sandra een klap in het gezicht en een kniestoot tegen de neus. Omstaanders konden de dader vatten. Politie en ziekenwagen kwamen ter plaatsen. Sandra houdt aan heel het gebeuren een gebroken neus over.
Volgens burgemeester Kempeneers gaat het om lokale jongeren. Omdat de dader een minderjarige is wordt er voorzichtig met de informatie omgesprongen.

Weekend aan incidenten, Vlaams Belang komt met actie

Er is geen verband tussen de steekpartij en dit incident anderzijds. Ondertussen reageren Truienaren steeds harder in de straat en online over de gebeurtenissen van dit weekend. Vlaams Belang frontvrouw Roosmarijn Beckers meldt dat ze maandag met haar partij een protestactie zal voeren voor de Truiense gemeenteraad. Beckers wil dat de Truiense politiek en politie nu hard optreden en meer aanwezig zijn op straat om verdere incidenten te ontmoedigen.

“De kermis brengt elk jaar spanningen met zich mee, maar nog nooit zijn er zoveel en zulke ernstige incidenten gebeurd als dit weekend. Mensen zijn dit beu, ze willen nu een kordate aanpak. Het lijkt wel alsof in Sint-Truiden meer wordt gecontroleerd op foutparkeren dan dat er controle is om geweld tegen te gaan.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Belang

Beckers bevestigt dat in de protestactie van Vlaams Belang de focus vooral ligt op de aanwezigheid van het Truiense asielcentrum, maar ze zegt ook dat de harde aanpak voor iedereen moet gelden. Al focust de communicatie van de partij zich vooral rond de problematiek van het asielcentrum. Er is bovendien geen verdere informatie over de identiteit van de dader van de verkeersagressie behalve dat het om een lokaal jong iemand gaat.
De politica haalt het asielcentrum weer aan wanneer ze voorstellen doet om de problemen in onze stad op te lossen. Zo wil ze meer politieaanwezigheid op de kermis en in de straten. Ze begrijpt dat de lokale politie niet steeds over voldoende manschappen beschikt om overal aanwezig te zijn maar roept op om Federale versterking.

“Tijdens corona hebben onze ordediensten bewezen dat ze konden handhaven. De controles waren streng en veelvuldig. Dit kan nu ook, desnoods met versterking van de Federale politie want het asielcentrum is en blijft een federale bevoegdheid.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Belang

Incident aan zwembad?

Dit weekend stonden Beckers en haar partij zelf in het oog van de storm omdat ze via sociale media melding hadden gemaakt van een incident aan het zwembad. Zij koppelde dit aan het steekincident dat later op de avond plaatsvond in de Beekstraat.
Beckers had naar eigen zeggen melding gekregen van een bezorgde ouder die een ruzie had zien ontstaan aan LAGO tussen Afghanen. Zowel burgemeester Kempeneers als de locale politie bevestigden aan ons dat zij geen melding hadden gekregen van het incident.

Onze redactie kan ondertussen melden dat wij ook deze melding hebben gekregen van getuigen. Wij roepen iedereen dan ook op om indien zij iets hebben gezien, dit onmiddellijk aan de locale politie te melden zodat zij hun werk kunnen doen.

Op 31 augustus komt de politieraad van Sint-Truiden samen om de situatie in onze stad verder te bespreken.

Lees ook

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Stadsbestuur stelt maatregelen voor na recentste audit over belangenvermenging en fouten...

In de raadscommissie van dinsdag 14 mei 2024 stelde het Truiense stadsbestuur zijn actieplan voor om belangenvermening (de schijn van en feitelijke) te voorkomen....

De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
Wow!

Terwijl het zomerweer in onze streek is, kwam gisterenavond plots iets moois uit het noorden. 🤩
Heb jij gisteren het noorderlicht
Autisme Leeft zoekt vrijwilligers! 🤩

Autisme Leeft is een organisatie die zich inzet voor het organiseren van een veilige en leuke
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief