cdn_helper

cdn_helper

Truiense kappers knippen haar voor het goede doel

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Vier Truiense kappers, Kenny, Donna, Triera en Tamara, gaven op zondag 26 november zo’n 42 kinderen een gratis kappersbeurt. Zij deden dit in samenwerking met Sint-Vincentius en Fighters Against Cancer om kinderen die het niet breed hebben een tastbaar cadeau te geven voor Sinterklaas.

Voor gezinnen die het niet breed hebben is een regelmatige kappersbeurt voor henzelf of hun kinderen niet vanzelfsprekend. Een tripje naar de kapper kan je echter een stevige boost zelfvertrouwen geven. Daarom besloot de Truiense kapper Kenny Detre om samen met enkele collega’s kappersbeurten te doneren.

“Via Fighters Against Cancer, die Sint-Vincentius dit jaar sponsoren, kwam ik in contact met de Truiense voedselbank. Via hen organiseerden we een inschrijving. Iets meer dan 40 kinderen tussen 0 en 15 jaar kwamen zondag langs voor een kappersbezoek.”

Kenny Detre

Samen met collega’s Triera, Tamara en Donna gaf Kenny de kinderen een make-over en advies over haarverzorging. Maar de kinderen kregen veel meer. Via het Ferm Mamadepot van Mielen-boven-Aalst werden pakketjes samengesteld met leuke cadeaus voor de kinderen. Ook Sinterklaas gaf via Sint-Vincentius en kappers Triera en Donna lekkers mee, zodat alle kinderen die langskwamen niet alleen leuke spullen maar ook iets lekkers meekregen.

© Sintruin Begot

Iets geven aan mensen voelt niet als werken

Toen bleek dat Sint-Vincentius 42 inschrijvingen had ingezameld voor de kappersbeurten, riep Kenny Detre de hulp in van enkele andere Truiense kappers. Triera, Tamara en Donna sloten zich met veel enthousiasme aan.

“Vandaag voelt niet als werken voor ons. Iets doen voor een ander geeft je gewoon een gelukkig gevoel. We zijn allemaal dol op onze job, maar vandaag doen we hem met extra veel plezier.”

Triera, Tamara en Donna

Op vraag van de deelnemers worden ook de namen van de zaken waar ze actief zijn niet genoemd.

“We willen dat de aandacht ligt op wat hier vandaag gebeurd is. We zijn gewoon enthousiaste Truienaren die iets wilden doen voor de gemeenschap. Het leven is te kort om niets te ondernemen voor anderen.”

Kenny Detre

Sint-Vincentius is een van de lokale voedselbanken in onze stad die niet alleen wekelijks voedselpakketten uitdelen maar ook mensen die het moeilijk hebben voorzien in van levensmiddelen zoals verzorgingsproducten maar ook kledij. Lees meer op hun website via deze link.

Wil je hen steunen met een gift? Dan kan dit via volgend rekeningnummer: BE15 2350 1353 3330 of neem contact met hen op voor het doneren van levensmiddelen.

Lees ook

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Stadsbestuur stelt maatregelen voor na recentste audit over belangenvermenging en fouten...

In de raadscommissie van dinsdag 14 mei 2024 stelde het Truiense stadsbestuur zijn actieplan voor om belangenvermening (de schijn van en feitelijke) te voorkomen....

De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
Wow!

Terwijl het zomerweer in onze streek is, kwam gisterenavond plots iets moois uit het noorden. 🤩
Heb jij gisteren het noorderlicht
Autisme Leeft zoekt vrijwilligers! 🤩

Autisme Leeft is een organisatie die zich inzet voor het organiseren van een veilige en leuke
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief