Priester Jef zoekt nieuw onderkomen voor levenswerk!

Partners

Eerwaarde Jozef Vroninks zoekt een nieuw onderkomen voor zijn levenswerk, een miniatuurtrein maquette van zo’n 50 vierkante meter. Het project zoekt een nieuw onderkomen en een beheerder doordat ze moeten verhuizen.

Wat 50 jaar geleden begon als hobby is uitgegroeid tot een maquette waar menig museum jaloers op zou zijn. Samen met enkele geïnteresseerden begon priester Jozef Vroninks jaren gelden aan een project rond speelgoedtreinen in een verlaten lokaal op de bovenste verdieping van het abdij-internaat in ons Truiens stadscentrum. De hobby groeide uit tot een imposante miniatuur spoorwegnetwerk met 14 banen of zo’n 120 meter aan sporen. HBVL kwam afgelopen zomer nog langs om de collectie in beeld te brengen.

Nieuw onderkomen en beheerder gezocht!

De leuke collectie, die ook te bezoeken was, staat momenteel echter voor een kruispunt. Eerwaarde Vroninks moet een nieuw onderkomen zoeken voor zijn miniatuur treinnet omdat het abdij-internaat grote renovatiewerken zal ondergaan. Omdat de priester ook op leeftijd is, zoekt hij iemand om het beheer van de collectie op zich te nemen.

In HBVL roept Phil Plecker, een van de initiatiefnemers van de collectie, op om de treinmaquette onder ge brengen in de Minderbroederssite. Volgens hem zijn er vele organisaties in onze stad die op zoek zijn naar extra opslagruimte voor hun vereniging. Momenteel wordt de Minderbroederskerk gebruikt als evenementenlocatie. De abdijgebouwen blijven vooralsnog ongebruikt. Voor onderkomens zijn ze onvoldoende in orde. Maar voor verenigingen zou de site een tijdelijke oplossing kunnen bieden.

Update: Ondertussen heeft de aannemer die voor de renovaties van het Abdij-internaat zal zorgen een oplossing voorzien voor priester Jef. De aannemer zal een overkapping voorzien zodat de treininstallatie gewoon kan blijven staan. Priester Jef zoekt echter nog steeds voor geïnteresseerden die de hobby willen ondersteunen of overnemen.

Wie interesse heeft in het project kan contact opnemen met priester Jozef Vroninks via het nummer 0472/53.81.71 of via mail ahjv@scarlet.be

Lees ook

Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden – Keuze voor vernieuwing...

Vanmiddag ging de nieuwe regenboogcoalitie in gesprek met de pers. Voor het eerst sinds de avond van de verkiezingen communiceerden zij samen over hun...

Witte rook uit Truiense onderhandelingen. Vandenhove stelt regenboog-meerderheid samen

Witte rook uit het Truiense stadhuis. Ludwig Vandenhove heeft vier gesprekspartners gevonden om mee aan tafel te schuiven: Open VLD, N-VA en WOW. Vandenhove...
ongeval- sint truiden

Ernstig ongeval op Luikersteenweg

Op de Luikersteenweg ter hoogte van de Jumbo is een personenwagen op een geparkeerde vrachtwagen ingereden.

Instagram

Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden.🗳

Het nieuwe bestuur van Sint-Truiden kiest voor een breuk met het verleden. Binnen 14
Sint-Truiden krijgt een roos Vivaldi-bestuur waar de 4 politieke spectra als seizoenen in zitten verwerkt met WOW als centrumpartij.

Ludwig Vandenhove
Vandenhove heeft gesprekspartners gevonden in Open VLD, N-VA en WOW.

“Ik ben verheugd dat ik met WOW, N-VA en Open Vld
Ludwig Vandenhove wil deze week landen met zijn formatiegesprekken. Dat meldt hij aan VRT.

Vandenhove bevestigt dat er er zondagnacht al
Vooruit wordt de grootste partij van Sint-Truiden.

Het voorakkoord dat zou bestaan tussen Vooruit - Open VLD en N-VA haalt geen
Momenteel zijn er 21/38 kiesbureaus geteld, dus meer dan 50% van de stemmen.

Vooruit is momenteel de grootste partij (20,3%), gevolgd
{{content:words:20}} {{content:words:20}} Dag van de kiezing! 🗳️

Deze middag opvallend rustig aan de Truiense stembureaus. Onze redactie vernam dat er weinig jonge kiezers

Advertentie

Nieuwsbrief