cdn_helper

cdn_helper

Toerisme Sint-Truiden lanceert campagne voor de vroege bloesemperiode

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Met nog enkele weken te gaan en rekening houdend met onvoorspelbare weersomstandigheden, ziet het ernaar uit dat begin april de eerste bloesems ontluiken. Om het vroege bloesemseizoen aan te kondigen lanceert Toerisme Sint-Truiden een extra campagne.

Goed nieuws voor het toerisme in de regio, want de paasvakantie start op 1 april en de bloesems maken hun intrede al in onze streek. Alleen volgen de boekingen bij de logies nog niet. Toeristen zijn nog onvoldoende op de hoogte van het vroege bloesemseizoen. Daarom start Toerisme Sint-Truiden nu een extra campagne om die boodschap over te brengen.

“Uit rondvraag van Toerisme Sint-Truiden bij de Truiense logies vandaag blijkt dat de bezettingsgraad in de paasvakantie zo’n 50 procent bedraagt. Voor half april zijn er veel meer boekingen. Zo’n 80 procent van de kamers zijn dan gereserveerd. De verklaring hiervoor is dat de bloesems gewoonlijk pas half april ontluiken.”

Peter Deltour, schepen van Toerisme

Volgens de logie-uitbaters zijn er twee redenen waarom toeristen aarzelen om in de paasvakantie te reserveren. Enerzijds laat de zon het nog te vaak afweten. Anderzijds is het nog onvoldoende geweten dat de bloesems al bij het begin van de paasvakantie ontluiken. Toeristen willen bij hun bezoek aan de hoofdstad van Haspengouw zeker zijn van de bloesempracht en baseren zich op de bloeiperiodes van voorgaande jaren om te boeken.

“Met onze extra bloesemcampagne willen we dan ook iedereen warm maken om tijdens de paasvakantie naar Haspengouw te komen. Er staan heel wat gezinsvriendelijke activiteiten gepland. Zo kan je deelnemen aan een rondrit met de PIPO-trein, een bezoek brengen aan de proeftuin, een wijndegustatie bijwonen of langsgaan bij een fruitteler, dé kans om de boerenstiel van dichtbij mee te maken en meteen ook te proeven van lekkere ambachtelijke producten.”

Peter Deltour, schepen Toerisme

Wie wil, kan de voortgang van de bloesems vanaf vandaag al volgen via de bloesemmeter. De perenbloesem en de appelbloesem verwachten we over zo’n 16-18 dagen. De kersenbloesem komt zo’n 10 dagen vroeger ten opzichte van het 30-jarig gemiddelde.

Het volledige toeristische aanbod van bloesems tot oogst kan je vinden via deze link.

Bezoek je de bloesems deze vakantie? Maak dan zeker een pitstop in ons Truiense stadscentrum!

Lees ook

Geen nieuw verscherpt toezicht – Gouverneur Lantmeeters weerlegt geruchten over nieuw...

Stad Sint-Truiden staat niet onder een nieuw verscherpt toezicht. Dat meldt de Limburgse Gouverneur Jos Lantmeeters in HBVL. Volgens Lantmeeters staat het Truiense bestuur...

Autisme Leeft zoekt vrijwilligers

Autisme Leeft, de organisatie die vrijetijdsbesteding organiseert voor kinderen met ASS, zoekt vrijwilligers. De vrijwilligers zullen niet alleen helpen met het inrichten van speelpleinen...

Klanten van Twenty Two Coffee trekken erop uit om te supporteren...

Simon Mignolet en zijn Club Brugge spelen vanavond de terugwedstrijd van de halve finale in de UEFA Europe Conference League tegen Fiorentina. Om hem...

Autisme Leeft zoekt vrijwilligers! 🤩

Autisme Leeft is een organisatie die zich inzet voor het organiseren van een veilige en leuke
De Truiense Academiezaal was vandaag het decor voor de Vlaams-Britse serie Professor T. 🎥

De serie begon als een Vlaamse reeks
Twenty Two Coffee trekt vandaag met een fanbus vol klanten, familie en vrienden naar de halve finale van de UEFA Atheneum Sint-Truiden l Campus Speelhof ging afgelopen vrijdag uit de bol op het schoolfestival StressFactor LIVE! 🎤

Herbeleef het via www.sintruinbegot.be
Studenten Communicatie PXL komen naar Sint-Truiden met hun event Global Village!😍

Op dit Food Festival, georganiseerd onder de naam Harmony Events,
Ontdek het verhaal van de Truiense belforttoren! 🌟

Sint-Truiden viert dit jaar 25 jaar Unesco Werelderfgoed van de belforttoren en van
Nieuwe Drag Show op de Groenmarkt!🥳

Op 15 augustus kan je op de Truiense Groenmarkt gaan kijken naar een vernieuwde Drag
𝙒𝙞𝙚 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙈𝙞𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙎𝙏𝙑𝙑 2024? 😍

Supportersclub Victoria organiseert dit jaar weer de verkiezing Mister STVV.
Je kan nog tot 10
Rustige zonnige dagen. ☀️

Een mooie zomerse dag in onze Trudostad waarbij veel mensen de rust gingen opzoeken op een terrasje
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief