OCMW-raadlid stapt over naar Open VLD

Partners

Petra Malcorps, OCMW-raadslid voor CD&V, zal bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen opkomen voor Open VLD. Malcorps is afkomstig uit Brustem en zetelde de afgelopen vier jaar in de Truiense OCMW-raad.

De geruchten over de overstap van Malcorps zijn al enkele maanden oud. Zelf zegt ze dat ze zich beter thuis voelt bij de standpunten van Open VLD, waar ze plaats vijf op de lijst zal krijgen.

“Ik heb in de OCMW-raad Pascal Monette beter leren kennen en voel me bovendien goed bij de standpunten van Open VLD. Betaalbare en creatieve woonvormen bijvoorbeeld, en veiligheid in de dorpen vind ik belangrijk.”

Petra Malcorps

In de wandelgangen van de Truiense politiek horen we een ander verhaal. Malcorps zou de overstap maken omdat ze bij CD&V niet in de gemeenteraad kon instromen. Malcorps staat bekend als een ambitieus iemand die nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat ze graag gemeenteraadslid zou worden. Malcorps houdt echter vol dat de inhoud heeft gezorgd voor haar overstap.

Ook andere kandidaten maken zich bekend

Mondjesmaat beginnen verschillende kandidaten zich bekend te maken. Ook carnavalist en ondernemer Raf Vanbrabant maakte vandaag zijn engagement bij WOW Sint-Truiden bekend. Vanbrabant meldt dat hij in het verleden al verschillende keren werd benaderd door andere politieke partijen, maar dat hij in het project van WOW Sint-Truiden de positieve verandering ziet die Sint-Truiden nodig heeft.

Over de richting die gemeenteraadslid Carl Nijssens zal uitgaan is nog geen duidelijkheid. Volgens onze bronnen zou hij gesprekken hebben gevoerd met verschillende partijen. Nijssens zelf meldde ons dat hij denkt aan een eigen project genaamd Pro-Trudo. Nijssens wil echter eerst nog nadenken over de vorm van dit politieke project.

Lees ook

Jurgen Reniers stapt uit CD&V-fractie

Jurgen Reniers, gemeenteraadslid voor CD&V Sint-Truiden, dient per direct zijn ontslag in als lid van de CD&V-fractie. Reniers maakte deze beslissing naar aanleiding van...
CD&V Sint-Truiden - sint truiden - team ingrid- iedereen ingrid - ingrid kempeneers - sinttruidenkiest24 - sintruinbegot - gemeenteraadsverkiezingen - cordon sanitair - ingrid kempeneers - vlaams belang - voorakkoord

Voorakkoorden en het cordon sanitair, Kempeneers nuanceert statement over Vlaams Belang.

Een nieuwe politieke week in Sint-Truiden begon met een bom. Burgemeester Ingrid Kempeneers stelt in Het Belang van Limburg dat verschillende partijen in onze...
Monumentenrun - sint truiden - sintruin begot- loopevenement - monumenten - sport - kidsrun

3800 geregistreerde lopers voor Truiense Monumentenrun

Zo’n 3.800 lopers namen gisteren deel aan de Truiense Monumentenrun. De multidimensionale sportervaring brengt het beste van onze stad samen: sport, cultuur, monumenten en...

Instagram

3800 effectieve deelnemers en heel wat supporters! 🏃🏃‍♀️

Ook dit jaar was de Monumentenrun een succes! Was jij erbij?

Beelden: sociale media
{{content:words:20}} Mooi nieuws uit de Truiense middenstand!✨

De familie Hollebeke zal het levenswerk van zoon en broer Geert Hollebeke verder zetten. De
Nieuwe bloembakken en banken in centrum Sint-Truiden.🌿🪴

In het centrum werden de afgelopen week nieuwe bloempotten en banken aangebracht.
De bedoeling van
80 jaar bevrijding in Sint-Truiden. ❤️

Ben jij naar de intocht van de Amerikanen gaan kijken? Of mee gaan swingen op
Donderdagavond rond 20.50 u begon een hevig onweer over Sint-Truiden te trekken.

In de Abdijstraat en Gasthuisstraat veroorzaakte dit wateroverlast.
Het is
Nieuwe naam voor CD&V Sint-Truiden - Team Ingrid. 🗳️

Met de nieuwe naam trekt de Truiense CD&V naar de kiezers in
Op verschillende plaatsen in Sint-Truiden werd vanavond wateroverlast gesignaleerd. ☔️🌧️ Heeft de regen voor problemen gezorgd in jouw buurt? #sinttruiden WOW opent Shop & Smile in de Truiense Stapelstraat om leegstand aan te klagen.

Volgens de burgerpartij moet het Truiens stadsbestuur

Advertentie

Nieuwsbrief