Voormalig schepen en gemeenteraadslid verlaten CD&V Sint-Truiden

Partners

Voormalig schepen Jurgen Reniers en gemeenteraadslid Eveline Kevers komen niet meer op voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat maakten ze beiden vandaag bekend op facebook. De aankondiging komt er na een turbulente week voor de Truiense CD&V nadat bekend werd dat de partij opnieuw in gesprek is met voormalig lid Carl Nijssens.

Eerder deze week werd bekend dat CD&V Sint-Truiden opnieuw in gesprek is met Carl Nijssens over een mogelijke plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Donderdagavond riep CD&V zijn kandidaten bijeen om de situatie te bespreken, nadat dit nieuws in de media was verschenen. Tijdens deze vergadering stemden verschillende kandidaten in met de terugkeer van Nijssens. Hoewel er ook stevig werd gepleit tegen de terugkeer door enkele leden. Dat alles toch niet in kannen en kruiken is, werd later duidelijk. Enkele dagen later hebben namelijk voormalig schepen Jurgen Reniers en gemeenteraadslid Eveline Kevers laten weten dat zij zich niet langer kandidaat zullen stellen. Na hen volgden nog verschillende kandidaten. Toeval? Of een teken dat de eensgezindheid binnen CD&V toch niet zo groot is?

Teleurstelling en familiale redenen

In een lang bericht op sociale media verwijst Jurgen Reniers naar de hardheid die de laatste jaren in het Truiense politieke debat is gekropen maar verwijst hij ook naar een zekere teleurstelling die hij ervaarde tijdens deze en vorige legislatuur. Reniers beschrijft onder andere zijn verbazing over de sfeer binnen her college. Maar verwijst evenzeer naar het gevoel dat sommige dossiers al op voorhand doorgesproken leken te zijn.

Het politieke debat in Sint-Truiden is de laatste jaren enorm verzuurd. Niet alleen door de algemene verharding van de maatschappij na corona maar ook door de toon die politici van zowel oppositie als meerderheid zichzelf hebben aangemeten. De oppositie en hun opiniepagina’s speelden de laatste jaren enorm op personen. Iets wat duidelijk niet gesmaakt wordt, gezien de toenemende populariteit van partijen als Vlaams Belang en WOW. Reniers doet een oproep om dit om te slaan.

“Maar heel oprecht wens ik alle gedreven kandidaten, oude en vele nieuwe, die oprecht en integer aan politiek willen doen, over alle partijgrenzen heen, veel succes! Ga voor jullie en onze dromen! Ga voor jullie idealen! Laat jullie drive niet opbranden! En daar: lieve vrienden, kunnen we ALLEMAAL aan bijdragen! Stop met die afbraak politiek en negativiteit, ook op facebook. Stop met verdeeldheid zaaien. Laten we allemaal onze integere mensen die oprecht aan politiek willen doen aanmoedigen! Onze stad heeft ze nodig, wij hebben ze nodig! Ik reken op jullie!”

Jurgen Reniers, voormalig schepen CD&V

Lees hieronder het volledige statement van Jurgen Reniers.

Ook Eveline Kevers gaf een statement op sociale media. Ze haalde familiale redenen aan als reden dat ze haar korte maar krachtige passage in de Truiense politiek afsluit. Kevers zegt dat haar gezin, en vooral er meer willen zijn voor hen, centraal staat in haar beslissing.

Eveline Kevers was gemeenteraadslid en ook voorzitter van de sociale woonmaatschappij Nieuw Sint-Truiden tot de fusie van de Limburgse sociale woonmaatschappijen naar het overkoepelende WIL (Wonen in Limburg).
Als deel van de ‘nieuwe’ CD&V die voor het eerst opkwamen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, liet Kevers zich vooral opvallen door haar actieve karakter. Ze was onder andere actief bij Vrouw en Maatschappij en haar buurtcomité in Wilderen.

Lees hieronder de volledige statement van Eveline Kevers.

Ook voormalig kandidaat Jan Vanderkerken, trekt zich terug. Hoewel hij tijdens deze legislatuur geen mandaat om van te spreken kreeg, werd hij binnen de partij gezien als een waardevolle kandidaat. Waarom hij vertrekt, meldt hij niet op sociale media. In de wandelgangen horen we, dat hij het onderzoek van Audit Vlaanderen niet zomaar naast zich neer kan leggen.

Ook andere kandidaten vertrekken

Binnen CD&V hebben zich ook andere kandidaten teruggetrokken uit de campagne na de vergadering van donderdag. Het gaat hierbij om kandidaten die voor het eerst op de lijst zouden staan. De gespannen sfeer binnen de partij en het politieke spel in Sint-Truiden zouden de redenen zijn voor hun vertrek.
Lijsttrekker van CD&V en burgemeester Ingrid Kempeneers was niet bereikbaar voor commentaar.
Later op de avond nodigde ze haar kandidaten uit voor een drankje in haar tuin. Een moment van samenhorigheid voor de camera’s van HBVL. Geen crisisoverleg, horen we, maar de zomerse campagnebeelden konden de gespannen sfeer die heerst niet verdoezelen.


Onze redactie ook contact op met Marijn Ghys, lijsttrekker van WOW Sint-Truiden. Enkele van de voormalige CD&V-kandidaten zouden interesse hebben getoond in dit nieuwe politieke project. Marijn Ghys liet ons echter weten dat hij op dit moment nog niets kan bevestigen.

Lees ook

Sint-Truiden zet in op Fastteam 3800 voor het onderhoud van de...

Het lokaal bestuur Sint-Truiden zal vanaf vandaag ‘Fastteam 3800’ inzetten voor het snel en vakkundig opsporen en oplossen van allerlei meldingen over het openbaar...

3500 plantjes verkocht voor Kom op Tegen Kanker

De jaarlijkse plantjesverkoop voor Kop op Tegen Kanker liep dit jaar als een trein in Sint-Truiden.
yontex apres ski- apres ski - sint truiden - grote markt - feest - massafuif

Yontec Après-ski kondigt nieuwe editie aan met familiaal programma en internationale Après-ski...

De Yontec Après-ski is van start gegaan met de organisatie van hun evenement. Dit jaar kiezen ze voor hun 13de editie vor een familiaal...

Instagram

Stad Sint-Truiden bekijkt mogelijkheden om stadsadministratie te verhuizen naar de private markt.

Het stadsbestuur gaat een dossier in de markt zetten
Ingrid Kempeneers wil dan toch geen samenwerking met Vlaams Belang. Dat zegt ze in een rechtzetting na enkele artikels die 3800 effectieve deelnemers en heel wat supporters! 🏃🏃‍♀️

Ook dit jaar was de Monumentenrun een succes! Was jij erbij?

Beelden: sociale media
{{content:words:20}} Mooi nieuws uit de Truiense middenstand!✨

De familie Hollebeke zal het levenswerk van zoon en broer Geert Hollebeke verder zetten. De
Nieuwe bloembakken en banken in centrum Sint-Truiden.🌿🪴

In het centrum werden de afgelopen week nieuwe bloempotten en banken aangebracht.
De bedoeling van
80 jaar bevrijding in Sint-Truiden. ❤️

Ben jij naar de intocht van de Amerikanen gaan kijken? Of mee gaan swingen op
Donderdagavond rond 20.50 u begon een hevig onweer over Sint-Truiden te trekken.

In de Abdijstraat en Gasthuisstraat veroorzaakte dit wateroverlast.
Het is
Nieuwe naam voor CD&V Sint-Truiden - Team Ingrid. 🗳️

Met de nieuwe naam trekt de Truiense CD&V naar de kiezers in

Advertentie

Nieuwsbrief