Nieuwe zitbanken op Grote Markt krijgen kritiek. “Niet comfortabel voor ouderen en minder mobiele mensen.”

Partners

Sinds vorige week kun je op de Grote Markt en in de winkelstraten nieuwe plantenbakken zien. De nieuwe toevoegingen aan het straatbeeld worden echter niet onverdeeld positief onthaald. Ook oppositielid Ludwig Vandenhove klaagt over het gebrek aan echte bomen, maar burgemeester Kempeneers verwijst naar de aanwezigheid van nutsvoorzieningen als tegenargument.

Er is al veel gezegd over de nieuwe banken en bloempotten in het centrum. Verschillende Truienaren meldden online dat de banken ongeschikt zouden zijn voor ouderen, omdat ze te laag zijn en geen rugleuning hebben. De banken zijn voorzien van een lage kant voor kinderen, maar zouden volgens de voorschriften wel aan de juiste hoogte voldoen.

Geen bomen op de Grote Markt

De grootste kritiek komt echter van Ludwig Vandenhove. Hij is ontevreden omdat het stadsbestuur opnieuw voor bloempotten heeft gekozen en niet voor bomen.

Wij willen als Vooruit opnieuw bomen op de Grote Markt en ander groen via tegelwippen. Op verschillende plekken moet de verharding weggehaald worden, zodat er groen kan worden aangelegd. Dit moet gebeuren in overleg met de horeca en de marktkramers, maar onze Grote Markt is groot genoeg.

Ludwig Vandenhove, lijsttrekker Vooruit

Volgens burgemeester Ingrid Kempeneers is het planten van nieuwe bomen op de Grote Markt echter lastig. Niet alleen omdat hiervoor werken op de Grote Markt zouden moeten plaatsvinden, maar ook vanwege de nutsvoorzieningen, die het moeilijk maken om bomen te planten.

De markt ligt vol met leidingen en rioleringen, daar kunnen geen bomen meer worden geplant. De vorige bomen hadden niet weggehaald mogen worden, maar dat is achteraf praten. We hebben onderzoek laten doen om te bepalen of nieuwe aanplant mogelijk was, en slechts op drie plekken zouden bomen kunnen worden geplant. Anders zou ook de Haspengouw Markt niet meer kunnen doorgaan.

Ingrid Kempeneers, burgemeester en lijsttrekker CD&V

Het feit dat de markt geregeld vrij moet worden gemaakt voor markten, kermissen en andere activiteiten, verklaart ook de keuze om de banken niet in de grond te verankeren. Op deze manier zijn ze makkelijker te verplaatsen.

Lees ook

Sint-Truiden zet in op Fastteam 3800 voor het onderhoud van de...

Het lokaal bestuur Sint-Truiden zal vanaf vandaag ‘Fastteam 3800’ inzetten voor het snel en vakkundig opsporen en oplossen van allerlei meldingen over het openbaar...

3500 plantjes verkocht voor Kom op Tegen Kanker

De jaarlijkse plantjesverkoop voor Kop op Tegen Kanker liep dit jaar als een trein in Sint-Truiden.
yontex apres ski- apres ski - sint truiden - grote markt - feest - massafuif

Yontec Après-ski kondigt nieuwe editie aan met familiaal programma en internationale Après-ski...

De Yontec Après-ski is van start gegaan met de organisatie van hun evenement. Dit jaar kiezen ze voor hun 13de editie vor een familiaal...

Instagram

Stad Sint-Truiden bekijkt mogelijkheden om stadsadministratie te verhuizen naar de private markt.

Het stadsbestuur gaat een dossier in de markt zetten
Ingrid Kempeneers wil dan toch geen samenwerking met Vlaams Belang. Dat zegt ze in een rechtzetting na enkele artikels die 3800 effectieve deelnemers en heel wat supporters! 🏃🏃‍♀️

Ook dit jaar was de Monumentenrun een succes! Was jij erbij?

Beelden: sociale media
{{content:words:20}} Mooi nieuws uit de Truiense middenstand!✨

De familie Hollebeke zal het levenswerk van zoon en broer Geert Hollebeke verder zetten. De
Nieuwe bloembakken en banken in centrum Sint-Truiden.🌿🪴

In het centrum werden de afgelopen week nieuwe bloempotten en banken aangebracht.
De bedoeling van
80 jaar bevrijding in Sint-Truiden. ❤️

Ben jij naar de intocht van de Amerikanen gaan kijken? Of mee gaan swingen op
Donderdagavond rond 20.50 u begon een hevig onweer over Sint-Truiden te trekken.

In de Abdijstraat en Gasthuisstraat veroorzaakte dit wateroverlast.
Het is
Nieuwe naam voor CD&V Sint-Truiden - Team Ingrid. 🗳️

Met de nieuwe naam trekt de Truiense CD&V naar de kiezers in

Advertentie

Nieuwsbrief