Gesprekken in volle gang in Sint-Truiden

Partners

Vannacht en vandaag vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen enkele partijen in onze stad. Initiatiefnemer Ludwig Vandenhove heeft vandaag gesproken met WOW en zou ook CD&V op zijn agenda hebben staan.

De gesprekken verlopen voorlopig in het geheim. Vandenhove is niet bereikbaar voor enige commentaar, en ook Ingrid Kempeneers is moeilijk te bereiken. Marijn Ghys gaf ons wel een reactie. Hij noemde zijn gesprek met Vandenhove “constructief”.

Ik ben blij dat er deze keer niet midden in de nacht een nieuw bestuur wordt gevormd, maar dat er open gesprekken plaatsvinden met meerdere partijen. Mijn ontmoeting met Ludwig Vandenhove en mijn gesprek met Ingrid Kempeneers waren constructief.

Marijn Ghys, WOW

WOW sprak gisterennacht nog de vrees uit dat Vooruit samen met Open VLD en N-VA al een voordrachtsakte had ingevuld om het voorakkoord te bekrachtigen. Er werd gisterennacht dan ook al stevig rondgebeld onder de verschillende partijen in onze stad om snel een akkoord af te sluiten.
Günther Dauw van N-VA ontkende dat er al een voordrachtsakte getekend zou zijn. Hij gaf wel toe dat er al onderhandelingen hadden plaatsgevonden. Ghys blijft zich zorgen maken over de mogelijkheid dat er al akkoorden zijn gesloten. Hij ontkende echter de berichten dat WOW en CD&V hun lot al aan elkaar zouden hebben verbonden.

Vlaams Belang

Ingrid Kempeneers was niet bereikbaar voor commentaar, maar zou ook een gesprek met Vandenhove hebben gehad. Eerder sprak zij zich sterk uit tegen een mogelijke samenklitting van de partijen achter het voorakkoord.

Roosmarijn Beckers van Vlaams Belang meldde dat Vandenhove haar niet had gecontacteerd, wat zij ook niet had verwacht. Vandenhove heeft zich immers altijd uitgesproken tegen samenwerking met Vlaams Belang. Beckers zocht wel zelf contact met Kempeneers:

Ik heb Ingrid Kempeneers gebeld omdat ik wil helpen de sjerp uit handen van Vandenhove te houden. Ik stel me constructief op.

Roosmarijn Beckers, Vlaams Belang

Beckers omschreef het gesprek als vriendelijk, maar Kempeneers ging niet in op haar uitnodiging. Kempeneers zelf heeft geen reactie gegeven op dit telefoongesprek.

28 oktober

Ludwig Vandenhove heeft nu tot 28 oktober (2 weken) de tijd om een meerderheid te zoeken in Sint-Truiden. Lukt hem dat niet, dan zal de volgende partij in rij (de CD&V van Ingrid Kempeneers) aan zet zijn.
Vooruit was niet bereikbaar voor commentaar maar in de wandelgangen horen we dat de sfeer binnen de partij bedrukt is. Vandenhove en zijn gevolg hebben immers nooit geloofd in een sterke opmars van Vlaams Belang in onze stad. Ook de score van CD&V vonden ze blijkbaar onbegrijpelijk.
Pascale Monette was niet bereikbaar en ook Günther Dauw zegt voorlopig niet meer te willen communiceren.

De verkiezingen van 13 oktober hebben het politieke landschap van Sint-Truiden grondig door elkaar geschud. De komende weken dreigen moeilijk te worden.

Lees ook

Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden – Keuze voor vernieuwing...

Vanmiddag ging de nieuwe regenboogcoalitie in gesprek met de pers. Voor het eerst sinds de avond van de verkiezingen communiceerden zij samen over hun...

Witte rook uit Truiense onderhandelingen. Vandenhove stelt regenboog-meerderheid samen

Witte rook uit het Truiense stadhuis. Ludwig Vandenhove heeft vier gesprekspartners gevonden om mee aan tafel te schuiven: Open VLD, N-VA en WOW. Vandenhove...
ongeval- sint truiden

Ernstig ongeval op Luikersteenweg

Op de Luikersteenweg ter hoogte van de Jumbo is een personenwagen op een geparkeerde vrachtwagen ingereden.

Instagram

Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden.🗳

Het nieuwe bestuur van Sint-Truiden kiest voor een breuk met het verleden. Binnen 14
Sint-Truiden krijgt een roos Vivaldi-bestuur waar de 4 politieke spectra als seizoenen in zitten verwerkt met WOW als centrumpartij.

Ludwig Vandenhove
Vandenhove heeft gesprekspartners gevonden in Open VLD, N-VA en WOW.

“Ik ben verheugd dat ik met WOW, N-VA en Open Vld
Ludwig Vandenhove wil deze week landen met zijn formatiegesprekken. Dat meldt hij aan VRT.

Vandenhove bevestigt dat er er zondagnacht al
Vooruit wordt de grootste partij van Sint-Truiden.

Het voorakkoord dat zou bestaan tussen Vooruit - Open VLD en N-VA haalt geen
Momenteel zijn er 21/38 kiesbureaus geteld, dus meer dan 50% van de stemmen.

Vooruit is momenteel de grootste partij (20,3%), gevolgd
{{content:words:20}} {{content:words:20}} Dag van de kiezing! 🗳️

Deze middag opvallend rustig aan de Truiense stembureaus. Onze redactie vernam dat er weinig jonge kiezers

Advertentie

Nieuwsbrief