Vica, de iconische ijsjeszaak, neemt een break. Dat nieuws werd vandaag bekend. Het is niet duidelijk of de zaak in het voorjaar weer zal opengaan maar uitbater Rob Breesch meldt dat er opnieuw moet worden nagedacht over de invulling van de zaak. Een heropening heeft sowieso de voorkeur. De zaak staat al sinds januari over te nemen.
Al sinds 1944 worden bij Vica de iconische ijsjes geserveerd naar het recept van bedenkster Ludovica. De zaak is al enige tijd in handen van Rob Breesch maar het ijs blijft hetzelfde, dit wordt immers dagelijks in zijn basisvorm aangeleverd door de familie van Ludovica die het recept nog steeds in de familie heeft.
Overnemer gezocht
Al in januari raakte bekend dat Vica een overnemer zocht. Dat was volgens Breesch niet omdat de zaak niet meer goed draaide maar omdat er nood was aan een break. Dat was deze zomer ook te zien door de vele mensen die aan stonden te schuiven bij de ijsjeszaak bij goed weer.
Gezien de aankondiging van de break, is het duidelijk dat er nog geen overnemer is gevonden. Breesch zegt nu samen met zijn team na te denken over een opfrissing/ andere aanpak voor de zaak. Iets wat verschillende zaken hebben moeten doen na de pandemie. Traditioneel ondernemen blijkt niet meer voldoende in een wereld vol era’s, social media en thematische zomers (zoals Brat summer.)
Niet de enige
Vica is niet de enige zaak die de laatste tijd aankondigde te stoppen. Ook schoenen Vanrijkel in de Plankstraat, La Cucina en de Grand Place kondigden het stopzetten van hun zaak aan. Al gaat het steeds wel om een andere oorzaak.