Aangepaste programma Truiense Nostalgie. Kerstmarkt in een aangepaste versie

Eerder meldde centrummanager Eline Dessers al op Radio 2 Limburg dat de kerstmarkt zoals deze eerder was aangekondigd niet door zal gaan. Het Truiense stadsbestuur geeft nu duiding over onze eindejaarsperiode. Wat we krijgen is geen traditionele kerstmarkt maar een focus op de essentie van een nostalgisch kerstgevoel: het creëren van gezelligheid, kerstsfeer en voldoende beleving zodat bezoekers de weg naar de Truiense winkels en horecazaken blijven vinden.

Zoals eerder aangekondigd zal de schaatsbaan op de Groenmarkt komen. Deze baan van A.Verhelst Development zal van 10 december tot 9 januari blijven staan. Schaatsen zal echter wel met mondmasker moeten gebeuren. De schaatsbaan zal geflankeerd worden door lichtgevende wipplanken, die ooit nog in New York stonden. Er zal dus voldoende beleving zijn voor zowel jong als oud. Gezellige kerstverlichting en warme straatanimatie zullen in de winkelstraten maximale kerstsfeer met zich meebrengen.

Ook dit jaar goede doel

Ook dit jaar zal je aan de kerstboom op de Grote Markt deel kunnen nemen aan de solidariteitsactie ‘Het Warmste Geschenk.” Ook de kerstelfenzoektocht zal doorgaan. Deze interactieve wandeling zou in eerste plaats draaien rond de kerstfeeënboom die op de Groenmarkt zou staan. Deze boom (een ontwerp van Wood Design) zou ook fungeren als kerstbar. Dit concept wordt opgeschoven naar volgend jaar. Maar de zoektocht zal er zeker zijn.

“We hebben ons kerstconcept wat moeten beperken, maar dit zal de kerstsfeer in Sint-Truiden zeker niet wegnemen. Integendeel! Met een stad als Sint-Truiden kan je heel wat. We hebben een mooie, historische stad die zichzelf als winkelstad volop profileert. Samen met de Truiense handelaars gaan we dit jaar voor de essentie van nostalgie! Ook de kerstelfenzoektocht en de solidariteitsactie “Het Warmste Geschenk” kunnen geheel coronaproof doorgaan.”

Veerle Heeren (burgemeester) en Johan Mas, schepen van lokale handel

Zotte prijzenpot

Kom je tussen 10 en 31 december shoppen in Sint-Truiden? Vergeet dan zeker je Shop & the City kaart niet. Naast de gebruikelijke prijzen kan de middenstandsorganisatie gedurende deze periode voor meer dan 20.000 euro extra kortingen toekennen op de kaarten van loyale scanners. Als dat nog niet alles was, komen er daarbovenop nog vele te winnen cadeaubonnen van lokale handelaars bij! Wie weet win jij binnenkort dus extra shopbudget en/of een leuk etentje.

Bekijk hieronder het interview van Shop & the City op Radio 2 LImburg

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!