Aantal besmettingen neemt sterk toe. Overlegcomité komt deze week waarschijnlijk weer samen

Het aantal coronabesmettingen in ons land neemt enorm toe. Zoals sommige virologen hadden voorspeld zal het Overlegcomité deze week waarschijnlijk weer samenkomen om nieuwe maatregelen te bespreken.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zegt in het Belang van Limburg, ongerust te zijn over de stijgende cijfers.
De afgelopen 14 dagen zou het aantal besmettingen in Limburg alleen al zijn toegenomen met meer dan 42%.(Bron HLN en Sciensano)
In Sint-Truiden zouden de afgelopen 14 dagen 124 besmettingen bij zijn gekomen. Het Sint-Trudo Ziekenhuis vangt momenteel (cijfers 18 maart) 16 coronapatiënten op de gewone afdeling en 2 op intensieve zorgen.

Nieuwe strengere maatregelen?

Vorige week konden we in op verschillende plaatsen lezen dat de Experten (virologen etc) helemaal niet te spreken waren over het ‘gebrek’ aan maatregelen die uit het Overlegcomité kwamen.
Een volledige lockdown is volgens hen de logische volgende stap op de stijgende cijfers. Marc Van Ranst meent dat het tijd is om alles weer dicht te gooien en dat wel voor vier weken lang.
Experten zijn trouwens niet te spreken over het feit dat alleen de Ministers van Onderwijs de koppen bij elkaar moesten steken. Volgens hen hebben de Ministers van Werk namelijk evenveel te bespreken omdat ook op de werkvloer nog veel besmettingen voorkomen.
Of we echt naar een lockdown gaan is nog niet duidelijk al zeggen verschillende regeringsleden wel dat we nu streng moeten ingrijpen om de scholen weer volledig te kunnen openen en de horeca op 1 mei weer vrijheid te geven.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!