Aantal coronabesmettingen neemt weer toe

De laatste weken blijkt steeds meer en meer dat corona nog niet van de baan is. De laatste weken stijgen alle cijfers weer ook in Sint-Truiden.

Volgens HBVL worden er op landelijk niveau gemiddeld 47,4 mensen per dag opgenomen in een ziekenhuis voor een coronabesmetting.
Hoeveel mensen met een coronabesmettingen momenteel in het Sint-Trudo ziekenhuis liggen is niet bekend. Wel weten we dat de laatste 2 weken 47 Truienaren positief hebben getest op het virus.
Sint-Truiden doet het dus in vergelijking met andere Limburgse steden goed. In Hasselt zijn er de afgelopen 14 dagen namelijk 136 gevallen vastgesteld. In Genk waren dat er 142. (cijfers Sciensano)

Vaccinatiegraad op hoog pijl

Het goede nieuws is dat het goed gaat met de vaccinatiecampagne. 84,1% van de volwassen bevolking heeft zijn eerste prik al gehad. 71,3% van de volwassen bevolking is volledig gevaccineerd. (Cijfers VRT) In Sint-Truiden is al ruim 84,99% van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. Kijken we naar alle leeftijdscategorie√ęn dan zien we dat 71,34% volledig gevaccineerd is.
Ruim 83,36% van alle Truienaren heeft minstens een eerste prik gehad.

Corona Safe Ticket wordt belangrijk

Ondertussen is het Corona Safe Ticket het nieuwe paradepaardje van de overheid. Je hebt het Ticket nodig als je wilt reizen of deel wilt nemen aan grote evenementen van minstens 1500 mensen. Met het ticket toon je aan dat je oftewel dubbel gevaccineerd bent, oftewel recentelijk negatief bent getest op corona. Op deze manier hoopt de overheid de verspreiding van het virus tegen te gaan maar burgers wel weer perspectief op vrijheid te geven.
Verschillende politieke partijen willen het gebruik van het ticket nu uitbreiden naar feesten zoals huwelijken, personeelsfeesten etc waar een paar honderd mensen bij elkaar worden gebracht.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!