cdn_helper

cdn_helper

Actie Vlaams Belang Sint-Truiden verloopt rustig. Vandenhove zegt: ‘Gooi niet alles op elkaar.”

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Op maandag 28 augustus, omstreeks 19u, heeft Vlaams Belang Sint-Truiden een protestactie gehouden voor het stadhuis op de Grote Markt. De partij wou protesteren tegen de gewelddadige incidenten die tijdens het weekend waren gebeurd.

In het weekend van 25 tot 27 augustus vonden twee gewelddadige incidenten plaats in onze stad. Op vrijdag ontstond er een steekpartij in de Beekstraat waarna het slachtoffer in elkaar stortte op de Grote Markt. Op zondag werd een lokale kapster het slachtoffer van verkeersagressie. Voor beide incidenten zijn momenteel de verdachten geïdentificeerd. Voor het steekincident is deze nog niet opgepakt.

Wij willen nu actie

Vlaams Belang kon rekenen op een 20-tal aanwezigen. Via de Luikerstraat kwamen de actievoerders met spandoeken naar het stadhuis. Van sommige foorkramers kregen zij applaus. De actievoerders wouden de aandacht trekken van het stadsbestuur.

“Wij willen actie, nu. Het stadsbestuur heeft veel te lang gewacht om iets te ondernemen. Wij willen een duidelijk signaal.”

Larissa Claesen

De actievoerders gingen het stadhuis niet binnen om het vreedzame karakter van hun actie te benadrukken. Roosmarijn Beckers, lokale kopvrouw van de partij, was tevreden met de opkomst.

“Ik ben tevreden met het aantal mensen dat is komen opdagen. We worden ook aangesproken door de passanten op de kermis. Ook online kreeg ik veel steunberichten. Ik vind het bovendien fijn dat burgemeester Kempeneers tijd nam om met ons te spreken.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Parlementslid Vlaams Belang

Burgemeester sprak met actievoerders

Burgemeester Kempeneers sprak met de actievoerders toen ze het stadhuis betrad voor de gemeenteraad. Kempeneers stelt met iedereen te willen spreken maar vindt de actie van Vlaams Belang spijtig.

“Ik was me er niet van bewust dat Vlaams Belang in onze stad nog een werking had. Uiteraard ging ik met hen in gesprek. Geen enkele Truienaar is mijn vijand, maar ik vind het spijtig dat de partij nu meesurft op de aandacht rond deze incidenten.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Ondertussen werden op de gemeenteraad van 28 augustus de maatregelen van Ingrid Kempeneers besproken rond de stationswijk. Oud-burgemeester Ludwig Vandenhove haalde de discussie aan om te wijzen op het feit dat de feiten van dit weekend niks te maken hebben met de problemen rond de stationsbuurt.

“Sint-Truiden is relatief gezien een veilige stad. Als we nu de sociale media bekijken lijkt het alsof onze stad enorm onveilig is, dit is niet zo. De problemen rond de stationswijk inzake daklozen, alcoholproblematiek en hangjongeren zijn vooral sociale problemen. Maar wat vrijdag en zondag is gebeurd heeft niks met elkaar te maken. Helaas maken sommige groepen daar nu misbruik van.”

Ludwig Vandenhove, Vlaams Parlementslid

Vandenhove verwijst met deze uitspraak zonder namen te noemen naar Vlaams Belang.

Lees ook

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Hasp-O Stadsrand leert zijn leerlingen.. stemmen!

Hasp-O Stadsrand organiseerde onder hun leerlingen van de derde graat (16-18 jaar) proefverkiezingen. De leerkrachten wouden leerlingen op een actieve manier tonen hoe verkiezingen...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief