AGOST saneert opnieuw verloederd stadsdeel

Partners

Het autonoom gemeentebedrijf voor de ontwikkeling van Sint-Truiden (AGOST) gaat de verkrotte wasserij in de Stapelstraat aanpakken. Het pand zal samen met het voormalige kantoor van Shop & the City Sint-Truiden worden afgebroken.

AGOST pakte eerder al het verwaarloosde tankstation aan het Ridder de Menten de Horneplein aan. Momenteel worden hier appartementen gebouwd. Na enkele jaren plannen wordt nu de befaamde oude wasserij aangepakt op het einde van de Stapelstraat. Het gaat specifiek over de panden op de Stapelstraat nummer 100 en 102.

“Voordat het pand van Stapelstraat 102 eigendom was van AGOST, lag het er jarenlang verwaarloosd bij. AGOST kocht het pand met een gedeeltelijke tussenkomst van Vlaanderen om de leegstand aan te pakken. Ondanks verwoede pogingen om Stapelstraat 102 nieuw leven in te blazen, kwam geen enkel project deftig van de grond. Daarom besliste AGOST in 2021 om hun strategie aan te passen en wordt er niet langer geïnvesteerd in het onderhoud van de gebouwen van Stapelstraat 100 en 102.”

Jelle Engelbosch, voorzitter AGOST

De beide panden zullen gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwe projecten die de Stapelstraat weer aantrekkelijk moeten maken als toegangspoort voor ons centrum. Al jaren wordt geklaagd over de toestand van het uiteinde van de Stapelstraat. Door de leegstand wordt de straat als onaantrekkelijk gezien.
De Stapelstraat krijgt de laatste tijd ook te maken met overlast van durgsgebruikers en -dealers. Handelaren uit de buurt melden dat er ter hoogte van de Minderbroederskerk overlast is. Deze zouden zich verplaatsen naar de oude wasserij.

AGOST hoopt met de sloop nu nieuwe projecten aan te trekken en zo de buurt op te waarderen.

(Tijdelijke) groene rustplek

Momenteel zijn er geen plannen om de site te ontwikkelen. De percelen zijn ingetekend als woonzone maar het Stadsbestuur heeft momenteel geen projecten of plannen om de site als dusdanig te ontwikkelen. Momenteel zijn er heel wat woonprojecten in onze binnenstad en in de deeldorpen die worden ontwikkeld. Agost houdt de site liever in zijn portefeuille de komende jaren. De kop van de Stapelstraat zal een groene rustplek worden voor de Truienaren. Het stadsbestuur bekijkt de mogelijkheden om samen te werken met lokale creatievelingen en kunstenaars om de plek in te vullen.

De sloop zal over een week of twee uitgevoerd worden.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief