Al 11 Truienaren gevaccineerd via reservelijst QVax

Partners

Het vaccinatiecentrum Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken maakt sinds 13 april gebruik van het QVax systeem. Al 11 Truienaren die zich hadden aangemeld via de site kregen een kans om zich te laten vaccineren.

Via het QVax systeem kunnen mensen zich digitaal op de reservelijst van het vaccinatiecentrum in hun buurt zetten. Wanneer opgeroepen mensen dan niet komen opdagen wordt de reservelijst gebruikt om mensen op te roepen. Op deze manier wordt elke geleverde prik aan een centrum gebruikt.
De reservelijst wordt opgedeeld adv de voorrangsregels van de nationale vaccinatiecampagne. Wie zich nu wilt inschrijven voor via QVax moet dus geen schrik hebben dat ze de boot hebben gemist.

Al 11 Truienaren konden op die manier hun vaccin krijgen. Dat communiceerde Burgemeester Veerle Heeren vandaag via Facebook.

Foute cijfers rechtgezet

Gisteren bleek nog dat in tegenstelling tot eerdere berichtgeving het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden een van de koplopers in Limburg is. Ze zitten boven de algemene vaccinatiegraad (17,28% over de totale populatie). Voor de vaccinaties van de 65-plussers zit Sint-Truiden aan zo’n 45,53% (cijfer Sint-Truiden).
Els de Wit, programmamanager van Eerstelijnszone Haspengouw reageerde gisteren in een persbericht enthousiast over de inzet van de vrijwilligers maar zeker ook over het adviesbureau Probis dat in het verleden Stad Sint-Truiden hielp met de exploitatie van het schakelzorgcentrum De Kroons. Een succesvolle samenwerking die nu ook wordt verdergezet voor de exploitatie van het vaccinatiecentrum.

Dankzij de expertise van het adviesbureau Probis in samenwerking met de staf van Eerstelijnszone Haspengouw verloopt de coΓΆrdinatie vlekkeloos en gestroomlijnd.Β  Inzake de kostprijs voor de inzet van de experten van Probis wordt voor de volledige regio Haspengouw (vaccinatiecentra Borgloon & Sint-Truiden) gewerkt aan dezelfde standaardtarieven. Het uurloon is uniform voor beide vaccinatiecentra. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

Els de Wit

Met dat laatste doelt de programmamanager op de berichtgeving dat Borgloon minder zou betalen voor de diensten van Probis dan Sint-Truiden. Dit bleek niet correct.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief