Al 11 Truienaren gevaccineerd via reservelijst QVax

Het vaccinatiecentrum Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken maakt sinds 13 april gebruik van het QVax systeem. Al 11 Truienaren die zich hadden aangemeld via de site kregen een kans om zich te laten vaccineren.

Via het QVax systeem kunnen mensen zich digitaal op de reservelijst van het vaccinatiecentrum in hun buurt zetten. Wanneer opgeroepen mensen dan niet komen opdagen wordt de reservelijst gebruikt om mensen op te roepen. Op deze manier wordt elke geleverde prik aan een centrum gebruikt.
De reservelijst wordt opgedeeld adv de voorrangsregels van de nationale vaccinatiecampagne. Wie zich nu wilt inschrijven voor via QVax moet dus geen schrik hebben dat ze de boot hebben gemist.

Al 11 Truienaren konden op die manier hun vaccin krijgen. Dat communiceerde Burgemeester Veerle Heeren vandaag via Facebook.

Foute cijfers rechtgezet

Gisteren bleek nog dat in tegenstelling tot eerdere berichtgeving het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden een van de koplopers in Limburg is. Ze zitten boven de algemene vaccinatiegraad (17,28% over de totale populatie). Voor de vaccinaties van de 65-plussers zit Sint-Truiden aan zo’n 45,53% (cijfer Sint-Truiden).
Els de Wit, programmamanager van Eerstelijnszone Haspengouw reageerde gisteren in een persbericht enthousiast over de inzet van de vrijwilligers maar zeker ook over het adviesbureau Probis dat in het verleden Stad Sint-Truiden hielp met de exploitatie van het schakelzorgcentrum De Kroons. Een succesvolle samenwerking die nu ook wordt verdergezet voor de exploitatie van het vaccinatiecentrum.

Dankzij de expertise van het adviesbureau Probis in samenwerking met de staf van Eerstelijnszone Haspengouw verloopt de coördinatie vlekkeloos en gestroomlijnd.  Inzake de kostprijs voor de inzet van de experten van Probis wordt voor de volledige regio Haspengouw (vaccinatiecentra Borgloon & Sint-Truiden) gewerkt aan dezelfde standaardtarieven. Het uurloon is uniform voor beide vaccinatiecentra. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

Els de Wit

Met dat laatste doelt de programmamanager op de berichtgeving dat Borgloon minder zou betalen voor de diensten van Probis dan Sint-Truiden. Dit bleek niet correct.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!