Al 200 volwassenen leerden fietsen mbv Stad Sint-Truiden

Vandaag is het Wereld Fietsdag, een uitgesproken moment om het Truiense project ‘Leren Fietsen voor Volwassenen,’ in de verf te zetten. De stad Sint-Truiden organiseerde deze lessenreeks voor de achtste keer. In totaal leerden 200 volwassenen fietsen via dit project. Door het grote succes zal er dit najaar een nieuwe reeks gepland worden.

Snel ergens geraken? Dan spring je even op de fiets. Toch is dat voor heel wat mensen niet vanzelfsprekend. De stad Sint-Truiden en vzw Gastvrij Sint-Truiden (Masala) organiseerden daarom de cursus ‘Leren fietsen voor volwassenen’, met de ondersteuning van Paxx Global Cycling en Fedasil. In een reeks van 10 lessen werd er, naast het leren fietsen, ruim aandacht geschonken aan verkeerslessen en verkeersveiligheid.

“Vandaag op ‘Wereld Fietsdag’ wordt wereldwijd de fiets en het fietsen gepromoot. Leren fietsen is een manier om uit het sociale isolement te geraken en aan de samenleving te participeren. Dankzij deze cursus zijn de deelnemers in staat om zich zelfstandig naar opleidingen, de winkel of het werk te verplaatsen. Dat biedt hen extra mogelijkheden, waardoor ze ook met meer zelfvertrouwen in het leven staan. We zijn blij dat we als stadsbestuur daaraan kunnen bijdragen.”

Hilde Vautmans, Schepen van Integratie

Extra lessenreeks

De interesse in deze fietslessen is zo groot dat er in september al een bijkomende lessenreeks gestart wordt voor het publiek.
Daarnaast start deze maand nog een tiendelige lessenreeks in het opvangcentrum van Fedasil. Ook deze zal in samenwerking met de stad Sint-Truiden en Paxx Global Cycling georganiseerd worden. 
Fietsen is dan ook een populair, milieuvriendelijk en gezond vervoersmiddel.

“De fiets is een milieuvriendelijk vervoermiddel. Bovendien maakt fietsen gezond. Fiets je met regelmaat, dan profiteert het lichaam volop en voel je je fitter en meer ontspannen. Niets dan voordelen dus, dat is ook de ervaring van de cursisten”, aldus schepen van sport Jurgen Reniers.

Jurgen Reniers, Schepen van Sport

Instagram