cdn_helper

cdn_helper

Al 93 besmettingen vastgesteld in asielcentrum Sint-Truiden

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

In Sint-Truiden zijn zeker al 93 coronabesmettingen vastgesteld in het opvangcentrum voor asielzoekers. Het centrum heeft in samenspraak met de provinciegouverneur, de veiligheidscel van de stad Sint-Tuiden, eerstelijnszone Haspengouw, het agentschap Zorg en Gezondheid en de directie van Fedasil beslist om de deuren gesloten te houden.

De situatie voor de bewoners van het centrum blijft zorgwekkend.
Vorige week ging Fedasil Sint-Truiden al in code rood toen de positieve testresultanten van een groep bewoners en medewerkers. Omdat er een vermoeden was van een zeer besmettelijke variant van corona, werden er massatesten uitgevoerd. Vrijdag werden 375 tests afgenomen. In totaal zijn 93 bewoners en 2 personeelsleden positief getest op COVID-19.

Wanneer er besmette personen zijn binnen asielcentra gelden er specifieke procedures. Dat zegt Mieke Candaele woordvoerder Fedasil.

De besmette personen en hun familieleden worden in isolatie geplaatst. Dat kan gebeuren in een speciale gang of een aparte zone. Alle andere bewoners gaan in quarantaine, ook zij mogen het asielcentrum de komende weken niet verlaten.

Mieke Candaele woordvoerder Fedasil

Centrum in lockdown. Ook kinderen voorlopig niet naar school

Alle bewoners en personeelsleden besmet met COVID-19 zijn in isolatie gegaan. De overige bewoners worden in andere woonzones ondergebracht en zullen in quarantaine verblijven.
Gezien de hoge besmettingsgraad worden alle contacten van bewoners en personeelsleden als hoog-risico contact beschouwd. Ook deze hoog-risicocontacten zullen uitgenodigd worden om zich te laten testen. Hiermee willen we alle risico’s op de verdere verspreiding van het coronavirus uitsluiten.

De bewoners mogen het centrum niet verlaten. Ook de kinderen die verblijven in het opvangcentrum kunnen voorlopig niet naar school. Ondertussen onderzoeken contacttracers welke contacten de bewoners en personeelsleden hadden.

Om iedereen te beschermen tegen verdere besmettingen werd beslist om het asielcentrum zeker al te sluiten tot half maart. Het is belangrijk dat we samen snel de juiste actie ondernemen. Daarom zullen we de komende dagen en weken de bewoners en de personeelsleden blijven testen. We volgen de zaak van nabij op én nemen geen enkel risico.

Burgemeester Veerle Heeren

Lees ook

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Stadsbestuur stelt maatregelen voor na recentste audit over belangenvermenging en fouten...

In de raadscommissie van dinsdag 14 mei 2024 stelde het Truiense stadsbestuur zijn actieplan voor om belangenvermening (de schijn van en feitelijke) te voorkomen....

De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
Wow!

Terwijl het zomerweer in onze streek is, kwam gisterenavond plots iets moois uit het noorden. 🤩
Heb jij gisteren het noorderlicht
Autisme Leeft zoekt vrijwilligers! 🤩

Autisme Leeft is een organisatie die zich inzet voor het organiseren van een veilige en leuke
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief