Allerheiligenviering van Sint-Truiden uitgezonden over heel Europa

De eucharistieviering in Eurovisie op het hoogfeest van Allerheiligen. Op dinsdag 1 november zal de viering van de Truiense hoofdkerk uitgezonden worden over heel Europa.

De eucharistieviering in Eurovisie is een allerheiligenviering die in verschillende Europese (Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië) en ex-Europese (Groot-Brittannië) landen wordt uitgezonden. Dit jaar wordt de viering opgenomen in de OLV-kerk op de Truiense Grote Markt.

De Trudofederatie roept iedereen op om naar de viering te komen!

Voorganger is pastoor-deken Wim Ceunen. Concelebrant is Eric Pétré. Het uitgebreide Trudokoor o.l.v. Deborah Ingels verzorgt de zang. Organisten zijn Edward Vanmarsenille, organist-titularis en Noël Reynders.

Heropleving van de kerk

De Trudofederatie heeft de laatste jaren via de inzet van hun straffe vrijwilligers de kerk en zijn vieringen weer vooraan geplaatst in de gedachten van de Truienaren. Niet alleen kwamen ze met leuke initiatieven zoals de hun populaire dierenzegening, ze slaagden er ook in om de misdienaars te verenigen in een officiële jeugdbeweging.

Blijf op de hoogte van al hun activiteiten via hun facebookpagina.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!