Amok rond ophaling grofvuil

Oppositiepartij sp.a via monde van Ludwig Vandenhove en Filip Moers verwijten het huidige Stadsbestuur van knibbelen in de basisdienstverlening naar de burger. Reden van de reactie is de ophaling van het grof huisvuil.

Ludwig Vandenhove en Filip Moers zijn boos omdat de dienstverlening voor kwetsbare Truienaren volgens hen steeds verder achteruit gaat. Van de Lentepoets, die Filip Moers invoerde tijdens zijn bewind als schepen, blijft volgens hem niet veel meer over.

“Bij het aanbreken van de lente houden veel gezinnen grote poets. Om het hen gemakkelijk te maken, werd een huis-aan-huis verzameling georganiseerd. Akkoord, dat kostte de stad geld, maar voor een goede dienstverlening betalen de burgers uiteindelijk belastingen. En met deze actie waren deze belastingen nuttig besteed.”

Gemeenteraadslid sp.a Filip Moers.
Bewoners van Sint-Truiden kunnen 3 weken lang hun grof vuil gratis naar het containerpark brengen.

Deze ophaling werd vorig jaar afgevoerd omdat Truienaren steeds maar ongesorteerd vuilnis samen met hun grofvuil mengde.

“Dit zorgde ervoor dat heel wat ongesorteerd recycleerbaar materiaal moest worden opgehaald. Een serieuze meerkost voor de Stad en alles behalve mileuvriendelijk.”

Schepen Ingrid Kempeneers

Schepen Ingrid Kempeneers benadrukt dat als alternatief Truienaren 3 weken ( van 9 tot 27 maart) lang gratis hun grof huisvuil naar het containerpark kunnen brengen. Indien ze niet over hun eigen vervoer beschikken kunnen ze dit door Limburg.net laten ophalen. Hetzij wel tegen betaling.

Onvoldoende voor oppositie

Ludwig Vandenhove en Filip Moers vinden het alternatief van de schepen niet goed genoeg. Immers personen zonder wagen, kwetsbare personen zonder hulp etc. worden nu aangewezen op de betalende diensten van Limburg.net.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!