cdn_helper

cdn_helper

Audit Vlaanderen gaat over tot forensisch onderzoek in Sint-Truiden

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Na de bekentenis van burgemeester Veerle Heeren over haar vroegtijdige vaccinatie, werd aangekondigd dat Audit Vlaanderen een onderzoek zou uitvoeren. Deze instelling gaat nu over tot een forensisch onderzoek.

Forensisch onderzoek en tuchtprocedure

Op de gemeenteraad waarin burgemeester Veerle Heeren aankondigde dat ze was gevaccineerd, werd bekend gemaakt dat Audit Vlaanderen een onderzoek zou uitvoeren. De instantie gaat nu over tot een forensisch onderzoek. Dit is anders dan hun gebruikelijke doorlichting waarin ze een algemene beschouwing van de werking van een gemeentebestuur doen. In het forensisch onderzoek zullen ze in de diepte nagaan of er fraude is gepleegd in de zaak rond het vaccinatiecentrum.
Intussen heeft minister Bart Somers aan gouverneur Jos Lantmeeters de opdracht gegeven om de tuchtprocedure te starten. Hierover zal pas een uitspraak komen wanneer het forensisch onderzoek van Audit Vlaanderen is afgerond.
Een tuchtprocedure kan leiden tot schorsing maar ook eventuele afzetting van de burgemeester. Het onderzoek kan ook afgerond worden zonder dat er sancties volgen.

Het stadsbestuur heeft reeds laten weten dat zij hun volledige medewerking zullen verlenen aan het onderzoek, alsook Veerle Heeren.

Continuïteit van bestuur

In de tussentijd proberen de meerderheidspartijen hun werk verder te zetten, waaronder projecten rond jongerenwelzijn en citymarketing worden verdergezet.
De continuïteit van bestuur en het realiseren van het bestuursakkoord, lag dan ook centraal in de beslissing van N-VA en VLD om door te gaan met deze coalitie.

Ook het vaccinatiecentrum bleef zijn werk verder zetten. In de directe nasleep van de heisa ondervond het centrum problemen met het tijdig uitsturen van uitnodigingsbrieven. Zij riepen op tot rust zodat zij hun werk verder konden zetten en dat deden ze met vrucht.
Sint-Truiden behoort momenteel tot de meest gevaccineerde gemeentes van Limburg.

Audit Vlaanderen eerder ook al op het toneel

Het is niet de eerste keer dat Audit Vlaanderen een onderzoek doet naar het bestuur van onze stad. In maart van dit jaar was er veel ophef over het rapport dat Audit Vlaanderen had uitgebracht over het stadsbestuur. Sommigen beweerden dat het zo slecht was dat Audit Vlaanderen klacht zou indienen, dit bleek niet te kloppen. Uit een contact met Audit Vlaanderen bleek dat deze instantie nooit klachten zal indienen tegen stedelijke besturen. Zij kunnen wel rapporten doorgeven aan het Agentschap Binnenlands Bestuur voor verder onderzoek.

In het geval van Sint-Truiden werd er een rapport overgemaakt omdat er onduidelijkheid was omtrent de wet op de openbare aanbesteding. Voor een analyse van dit rapport kan je het artikel hier lezen.


Lees ook

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief