Augustuskermis gaat met een knal van start

Vandaag 27 augustus werd de Augustuskermis met een knal ingehuldigd in de aanwezigheid van kinderen die deze zomer deelnamen aan de vakantiewerking van Stad Sint-Truiden.

Vorige jaar ging de kermis nog door op de Veemarkt in kader van de coronaveiligheid. Dit jaar heeft de Augustuskermis zijn thuis weer gevonden op de Truiense Grote Markt en Groenmarkt. En net zoals alle jaren daarvoor mochten de kinderen die deelnamen aan het Truiense vakantieaanbod de kermis gratis uittesten.

Zomervakantie afsluiten

De vakantiewerking van Stad Sint-Truiden kreeg door corona een facelift. Ze werd samengevoegd onder de noemer Bubbelpret zodat Truiense kinderen ook tijdens de afgelopen moeilijke zomers toch een zomer vol plezier konden beleven.
Ook deze zomer stonden de stadsdiensten weer paraat en met groot succes. Meer dan 4000 kinderen en jongeren namen deel aan het stedelijk vakantieaanbod. Zij konden vandaag op de kermis hun vakantie op een leuke manier afsluiten.

“Om de kinderen en hun ouders te bedanken voor het vertrouwen, kregen ze een attractie- en smulkaart, om zo een geweldige grote vakantie ook mooi te kunnen afsluiten op onze Augustuskermis.”

Hilde Vautmans, schepen Jeugd en Kinderopvang.
Er was al veel volk aanwezig bij de opening van de kermis.

Aangepast programma Augustuskermis

De Augustuskermis kreeg dit jaar enkele leuke aanpassingen aan zijn programma. Zo vertelt schepen van kermissen Johan Mas:

“Naast de speciale dag voor personen met een handicap (donderdag 2 september) en het vuurwerk op vrijdag 3 september is er ook nog  de 2-euro-dag met kortingen op maandag 6 september. Kortom: we kijken aan tegen een geslaagde Augustuskermis.”

Johan Mas, Schepen van Kermissen

Het hoogtepunt is natuurlijk het geluidsarme vuurwerk-, laser- en muziekpektakel. Dat is diervriendelijker en bovendien zeker zo adembenemend om te aanschouwen als traditioneel vuurwerk. De show barst los op vrijdag 3 september om 21u30 aan de Abdijtoren. Daar is ook een zone voor toeschouwers afgebakend.

Aanpassing voor bezoekers Haspengouwmarkt

Omdat de Augustuskermis op de Grote Markt en de Groenmarkt staat, zal de Haspengouw Markt op een alternatieve locatie plaatsvinden. Geen zorgen, je kan hem nog steeds vinden in het centrum van onze stad. De kramen zullen in de Luikerstraat, op de Naamse Vest en in de Clockemstraat te vinden zijn.

Vanaf zaterdag 28 augustus is het dragen van een mondmasker op de markt ook niet meer verplicht.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!