Bar Berlin wil Sint-Truiden als voetbalstad op de kaart zetten

Partners

Deze zomer zal er weer een voetbaldorp op de Truiense Grote Markt komen met een groot scherm en veel beleving. Bar Berlin zal het Europees Kampioenschap in Duitsland naar Sint-Truiden brengen en vormt ook het kader voor onder andere de huldiging van kersvers Truiens ereburger Simon Mignolet, een kidsday en een Midweek XXL.

Bar Berlin zet de traditie voort van voetbal kijken op de Truiense Grote Markt, maar vult het evenement aan met andere activiteiten om de voetbalervaring groots aan te pakken in onze stad.
Voorlopig heeft de organisatie drie dagen vastgelegd voor activiteiten voor en na de wedstrijden. Indien de Rode Duivels doorgaan naar de volgende rondes, zullen er nog meer activiteiten volgen.

17 juni Kidsday

Op maandag 17 juni wil de organisatie van Bar Berlin de Truiense scholen betrekken bij de eerste EK-wedstrijd van de Duivels. Naar voorbeeld van STVV willen ze dat zoveel mogelijk kinderen in de Belgische kleuren naar school gaan. Na school kunnen ze afzakken naar de Grote Markt waar The Party Kids en springkastelen voor fun zorgen. Om 18 uur start de wedstrijd, waarna DJ Frank Mellemans nog voor sfeer zorgt op de Grote Markt.

22 juni Huldiging Mignolet

Op zaterdag 22 juni maakt Bar Berlin gebruik van de voetbalgekte om kersvers ereburger Simon Mignolet in de kijker te zetten via een huldiging. Simon Mignolet won de Gouden Schoen en werd door het Truiense stadsbestuur recent benoemd tot ereburger. Vanaf 19 uur, voor de wedstrijd tegen Roemenië, zal de keeper op het erepodium worden gehesen. Gasten uit binnen- en buitenland waaronder Eddy Merckx en Paul van Him en anderen zorgen voor de verrassing, het lokale bestuur bereidt een origineel cadeau voor, en de organisatie zorgt voor een spectaculaire show.

26 juni Maksim op Midweekfeesten XXL

Op woensdag 26 juni mikt de organisatie van het voetbaldorp op de studenten die dan net uit de examens komen. Dan organiseren ze een heuse Midweek XXL, de iconische woensdagoptredens, ontsproten uit het brein van Pascal Vossius. Je zal deze zomer twee keer een Midweek in Sint-Truiden kunnen meemaken. In juli zal de zomerbar Vrijstraat A het concept ook brengen. Na de wedstrijd van 18 uur tegen Oekraïne zal het jonge talent ‘Maksim’ de Grote Markt in vuur en vlam zetten. Maksim (volledige naam Maksim Stojanac) brak door als acteur en zanger bij #LikeMe, presenteerde The Voice Kids en scoorde al enkele grote hits zoals ‘Onder Invloed’ en ‘Leef voor jou’. Maksim omringt zich met een fullband en zal met zijn Vlaamse popnummers bewijzen dat hij geen eendagsvlieg is. We sluiten woensdag af met Lassy FM, zij zijn een vaste waarde op de Midweekfeesten.

Samenwerken met handel en horeca

Bar Berlin hoopt op een goede samenwerking met de Truiense horeca, handel en verenigingen. Hun toog zal bijvoorbeeld uitgebaat worden door drie Haspengouwse voetbalclubs: Velm VV, Sporting Aalst en VK Bautershoven. Ook voor hun DJ’s kijkt de organisatie in eigen streek en zullen Frank Mellemans en Lassy FM regelmatig van de partij zijn. Het voetbaldorp wordt na elke wedstrijd afgebouwd, maar het scherm blijft staan. Om de zaken die achter het scherm staan te steunen en om een nuttige invulling te geven, zal op het scherm dus niet alleen reclame van de partners van Bar Berlin te zien zijn. Ook de lokale zaken Hooch Sint-Truiden, schoenenzaak Selvi en Apotheek Berden zullen hun informatie mogen tonen op het scherm. Het Truiense bestuur zal het scherm dan weer mogen gebruiken om hun stedelijke informatie te plaatsen.

“We hopen op deze manier een goede samenwerking te garanderen tussen de lokale verenigingen, handel, horeca en natuurlijk ook het stadsbestuur. We willen Sint-Truiden op de kaart zetten als de voetbalstad van de streek waar ook toeristen naartoe afzakken om de bedrijvigheid mee te maken. En dat kan alleen door een goede samenwerking.”

Peter Onkelinx en Stef Wijnants, organisatoren Bar Berlin

Meer informatie kan je vinden via www.bar-berlin.be

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief