Bar’deaux combineert kunst, horeca en de goeie dingen uit het leven

Sint-Truiden is weer een nieuwe zaak rijker. Bar’deaux combineert alle goeie dingen in het leven en brengt extra gezelligheid op het Sint-Martenplein.

Louise Hahn en Jerome Fontaine opende op donderdag 8 december Bar’deaux op de het St-Martenplein. Een bar en cadeauwinkel waar je alle goeie dingen van het leven kan vinden: goeie wijn, leuke accesoires en Panamarenko.

Al onze favoriete dingen

Jerome Fontaine is niet aan zijn proefstuk toe als het aankomt op projecten leiden. Zo was hij deze zomer medeverantwoordelijk voor de succesvolle zomerbar Jardin de Commeduur. Nu stapt hij samen met partner Louise Hahn, het middenstandsleven in. Bar’deaux is een project van hen samen dat ze hebben gevuld met alles wat ze beiden leuk vinden en graag hebben.

“Bar’deaux is in eerste plaats een winkel. Maar wat ik als man dan vaak mis in een winkel is de mogelijkheid om iets te drinken. We hebben dus gezorgd voor een leuke bar waar we dranken, goeie koffies en kleine hapjes serveren. De hapjes zijn gesneden met een snijmachine die we ook te koop aanbieden in de zaak.”

Jerome Fontaine, Bar’deaux

Naast unieke kerstversiering, goede wijnen en leuke decoratiespullen kan je ook leuke producten voor je trouwe viervoeter vinden in de winkel. De mascotte van de zaak is dan ook hondje Marie!

“We hebben de winkel echt gevuld met dingen die we zelf leuk vinden. Zo hebben we hele leuke decoratieve boeken van merken als Chanel, Prada etc. En ook leuke kaartjes met verwijzing naar deze merken. Maar de unieke hondenaccesoires mochten natuurlijk niet ontbreken!”

Louise Hahn, Bar’deaux

Unieke kunstwerken

Naast leuke extra’s voor je interieur kan je bij Bar’deaux ook terecht voor unieke kunst. Zo kan je er werken vinden van Panamarenko en Herman Brood.

“We houden allebei van kunst. Daarom was het belangrijk voor ons dat in onze zaak ook kunstwerken te koop waren.”

Jerome Fontaine, Bar’deaux

Voor hun interieur werkten het koppel ook samen met lokaal talent Charly Vanzwijgenhoven. De kunstenaar bekend om zijn werken die ook als opvallende interieurstukken, verzorgde de tafels in de zaak.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!