Bar’deaux organiseert unieke tentoonstelling Herman Brood

Bar’deaux Sint-Truiden gaat voor de tweede keer de samenwerking aan met kunstverzamelaar Patrick Hermans. Hij zal op 23 maart een pop-up tentoonstelling rond Herman Brood organiseren bij Bar’deaux.

De bar en cadeauwinkel ging al eerder de samenwerking aan met Patrick Hermans, galeriehouder van Art Loft in Maastricht. In januari bracht hij een bezoek aan de zaak en stelde er stukken uit zijn eigen collectie van Panamarenko voor.
Momenteel heeft Hermans ook een pop-up in Hasselt waar hij werken van oa Panamarenko, Koen Vanmechelen en Roger Raveel.

Gemeenschappelijke passie

In 2022 wou Patrick graag een pop-up kunstgalerij openen in Sint-Truiden maar via gemeenschappelijke vrienden kwam hij in contact met Bar’deaux. Ondertussen hangen er 10 werken van Patrick Hermans in de nieuwe cadeauwinkel op het Sint-Martenplein.

“Dankzij de familie Feriani kwam ik in contact met Jerome en Louise (eigenaars en uitbaters Bar’deaux) en de klik was er onmiddellijk. En toeval treft dat we allemaal een gemeenschappelijke passie hebben voor Brood, Koen Van Mechelen en Panamarenko”.

Patrick Hermans

Tentoonstelling Herman Brood

Op 23 maart tovert Patrick de cadeauwinkel Bar’deaux om tot een pop-up kunstgalerij. Vanaf 13u is iedereen welkom om de verzameling van Herman Brood te aanschouwen of zelfs te kopen. Vanaf 19u organiseren Jerome en Louise een receptie waar Patrick iedereen mee op sleeptouw neemt en het verhaal achter elk werk uitlegt. Deze rondleiding is op uitnodiging.

Bar’deaux Sint-Truiden is op enkele maanden tijd al een sterke waarde geworden in Sint-Truiden. De zaak die een bar combineert met een cadeauwinkel, kenmerkt zich door een uniek aanbod. Van esthetisch kinderspeelgoed, tot hondenspeeltjes en kunstwerken, Bar’deaux heeft een breed aanbod dat ze in de verf zetten via speciale activiteiten zoals kunsttentoonstellingen.

Meer informatie over Bar’deaux en dit evenement?
Website: bardeaux.be
Locatie: Bar’deaux Sint-Truiden, Sint-Martenplein 6.
Contact: Louise 011/23.50.45

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!