BelOrta Bloesembar komt met eigen bier in samenwerking met de Brouwerij van Wilderen

De BelOrta Bloesembar bestaat 10 jaar, reden genoeg om met iets unieks uit te pakken, dacht de organisatie. In samenwerking met de Brouwerij van Wilderen lanceren ze het Pinkske, een unieke pils.

Het ‘Pinkske’ is een verwijzing naar hoe sinds mensenheugenis pintjes besteld worden aan de toog van rumoerige bruine cafés, met de pink omhoog. Het bier wordt geschonken in een speciaal glas genaamd het bloesemboerke. Een glas met een gouden rand staat voor kwaliteit, maar ook voor respect voor onze boeren in de “Zee van de Landbouw”.

“Al vele jaren zijn we ontzettend trots op de nauwe band die we hebben opgebouwd met elkaar. Het Pinkske is niet alleen de juiste toevoeging aan het assortiment, maar ook een viering van onze gezamenlijke toewijding aan onze traditie om de bloesemtoeristen allebei warm te onthalen. Deze pils van 5% is een pint zoals een pint hoort te zijn: zacht, dorstlessend en 100% natuurlijk”.

Mike Janssen, Brouwerij Wilderen
bloesembar - belorta bloesembar - brouwerij wilderen - pinkske - bier - bloesemtoerisme - bloesems - sint truiden - lokaal nieuws
@ BelOrta Bloesembar

Dag vroeger open door vroege bloesem

De BelOrta Bloesembar opent dit seizoen een dag eerder dan gepland, vanwege de prachtige vroege bloesems die het landschap sieren. Oorspronkelijk gepland om op zondag 31 maart haar deuren te openen, ontvangt de bar nu al bezoekers vanaf zaterdag om 11.30 uur. De warme dagen in het vroege voorjaar hebben de perenbomen vroegtijdig tot bloei gebracht, wat een uitnodigend moment creëert voor toeristen om de BelOrta Bloesembar te verkennen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!