Beslissing rond sneltesten zorgt voor onduidelijkheid

Afgelopen maandag nam het Overlegcomité enkele beslissingen om de verdere stijging van de coronacijfers in ons land tegen te gaan. Een verdere verstrenging komt er niet. De geplande versoepelingen voor augustus liggen op tafel maar er is onduidelijkheid over de zogenaamde coronapas.

De coronapas of het Covis Safety Ticket, is een bewijs dat je nodig zal hebben om toegang te krijgen tot grote evenementen. Je moet dan een bewijs voorleggen dat je volledig gevaccineerd bent of een recente coronatest voorleggen die niet ouder dan 48 uur is.
Het is net dit laatste dat nu voor onduidelijkheid zorgt. Sneltesten zouden immers niet meer voldoende zijn voor de overheid wat betekent dat mensen een PCR test moeten kunnen voorleggen. Iets wat voor meerdaagse evenementen zoals Pukkelpop zou betekenen dat de aanwezige festivalgangers zich in het midden van hun verblijf opnieuw zouden moeten laten testen.
Bovendien wil federaal minister Frank Vandenbroucke dat de maatregelen rond grote evenementen ook worden toegepast op kleinere evenementen.

Opbouw Pukkelpop stilgelegd

Door de onduidelijkheid rond de regels betreft testing, zijn de opbouwwerken van Pukkelpop stilgelegd. Iets wat ook menig Truiense vereniging aangaat. Vele jongeren uit onze gemeente zijn immers vrijwilliger voor het festival om op die manier een gratis ticket te krijgen.

UPDATE

Pukkelpop zal dit jaar niet doorgaan ten gevolgen van de beslissingen van de nationale regering. Zij vonden het kader dat werd uitgezet voor grote evenementen niet werkbaar.

Instagram