Bestuurszetel minder voor Stad Sint-Truiden in Droneport

Stad Sint-Truiden zal van 2 naar 1 bestuurder terugvallen in Droneport. Door het uitblijven van de kapitaalsverhoging in Droneport zakt het aandeel van Stad Sint-Truiden in Droneport naar 18%.

In maart besliste de Truiense gemeenteraad om geen kapitaalverhoging goed te keuren voor Droneport. De incubator had in Brussels Airport Company een nieuwe investeerder gevonden. De nieuwe partner zorgde voor een verschuiving in de machtsverhoudingen van de raad van bestuur. Als Stad Sint-Truiden een blokkerend aandeel wilde behouden bij Droneport dan moest er een kapitaalverhoging van 1,7 miljoen euro komen. Bestuurders Veerle Heeren en Jo François gingen ervan uit dat deze extra investering er zou komen. De meerderheid zou hiervoor akkoord hebben gegeven. Maar toen er veel commentaar kwam vanuit de hoek van de oppositie over de kapitaalverhoging trokken verschillende partijen uit de meerderheid hun steun terug.

Minder bestuurders

De gevolgen van de discussie in de gemeenteraad zijn bekend. Jo François nam ontslag als schepen en sprak van gebroken beloftes.
Droneport moest op zoek naar een andere manier om het extra geld binnen te halen. LRM en Brussels Airport Company hebben het gat nu gedicht wat ervoor heeft gezorgd dat het aandeel van AGOST en dus Stad Sint-Truiden, in Droneport daalt naar 18%. Als gevolg houdt Sint-Truiden maar 1 zitje over in de raad van bestuur van Droneport. Deze moet in principe naar de zetelende burgemeester gaan.

Burgemeester Kempeneers stelde dat Stad Sint-Truiden voorlopig geen plannen heeft om uit Droneport te stappen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!