Bevestigd: Ingrid Kempeneers wordt lijsttrekker CD&V

Partners

Ingrid Kempeneers zal lijsttrekker zijn voor CD&V Sint-Truiden bij de volgende verkiezingen. Dat zei ze in een live-uitzending van TVL.

De kandidaat-burgemeester werd naar eigen zeggen verrast door de vraag op het einde van het interview. Daar werd haar gevraagd naar de rol die Veerle Heeren nog speelt in het bestuur en de lokale partij. Toen Veerle Heeren 6 maanden geschorst werd als burgemeester werd gezegd dat ze steeds over de schouder van Kempeneers keek. En dus nog veel invloed had over de partij.

Nu zegt Kempeneers dat Heeren nog steeds goede raad geeft en deel uitmaakt van de partijwerking. Het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen van 2024 staat bij CD&V Sint-Truiden al vast. Kempeneers neemt deze positie voor haar rekening.

Verzoening?

Onze redactie nam contact op met Ingrid Kempeneers. Zij bevestigde dat binnen de partij al even was afgesproken dat zij de lijst zou trekken. Over andere details van de lijst is er volgens haar nog geen nieuws.

Sinds het ontslag van Veerle Heeren wordt gefluisterd dat Ingrid Kempeneers en Carl Nijssens weer toenadering zochten tot elkaar. Thans zat Nijssens niet mee aan de onderhandelingstafel de laatste weken. Al was er wel spraken van β€˜goed contact’ tussen hem en de Truiense oppositie. Dat bevestigde Ludwig Vandenhove aan onze redactie. Diezelfde oppositie vertelde al eerder op TVL en andere media dat ze zullen blijven doorgaan met de toon die ze de laatste jaren aanhielden in hun politiek discours.

Over ongeveer twee weken zal Ingrid Kempeneers officieel burgemeester worden. Ondertussen zet Hilde Vautmans haar taken als waarnemend burgemeester verder.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief