Bevestigd: Ingrid Kempeneers wordt lijsttrekker CD&V

Ingrid Kempeneers zal lijsttrekker zijn voor CD&V Sint-Truiden bij de volgende verkiezingen. Dat zei ze in een live-uitzending van TVL.

De kandidaat-burgemeester werd naar eigen zeggen verrast door de vraag op het einde van het interview. Daar werd haar gevraagd naar de rol die Veerle Heeren nog speelt in het bestuur en de lokale partij. Toen Veerle Heeren 6 maanden geschorst werd als burgemeester werd gezegd dat ze steeds over de schouder van Kempeneers keek. En dus nog veel invloed had over de partij.

Nu zegt Kempeneers dat Heeren nog steeds goede raad geeft en deel uitmaakt van de partijwerking. Het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen van 2024 staat bij CD&V Sint-Truiden al vast. Kempeneers neemt deze positie voor haar rekening.

Verzoening?

Onze redactie nam contact op met Ingrid Kempeneers. Zij bevestigde dat binnen de partij al even was afgesproken dat zij de lijst zou trekken. Over andere details van de lijst is er volgens haar nog geen nieuws.

Sinds het ontslag van Veerle Heeren wordt gefluisterd dat Ingrid Kempeneers en Carl Nijssens weer toenadering zochten tot elkaar. Thans zat Nijssens niet mee aan de onderhandelingstafel de laatste weken. Al was er wel spraken van ‘goed contact’ tussen hem en de Truiense oppositie. Dat bevestigde Ludwig Vandenhove aan onze redactie. Diezelfde oppositie vertelde al eerder op TVL en andere media dat ze zullen blijven doorgaan met de toon die ze de laatste jaren aanhielden in hun politiek discours.

Over ongeveer twee weken zal Ingrid Kempeneers officieel burgemeester worden. Ondertussen zet Hilde Vautmans haar taken als waarnemend burgemeester verder.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!