Bewoners Brustem stellen zich vragen bij plannen Colruyt

Colruyt plant een tweede vestiging in onze stad. Ze kijken naar de Vliegveldlaan in Brustem. De buurtbewoners vrezen voor verkeersoverlast.

De Colruyt Group plant een tweede vestiging van hun supermarkt in Sint-Truiden. Volgens de plannen van de groep zou de vestiging aan de Vliegveldlaan in Brustem komen vlakbij de rotonde en dus op enkele meters van de vestiging van Carrefour.

Beelden afkomstig uit aanvraag Colruyt Group Agentschap Omgeving Vlaanderen

Bewoners onzeker

De bewoners van de Vliegveldlaan zijn alvast niet te spreken over de komt van de supermarkt. Ze vrezen dat aan de rotonde veel verkeersoverlast zal komen door de aanwezigheid van de vestiging.
Bovendien is er weinig begrip voor de komst van Colruyt. Recentelijk kreeg Brustem er immers een nagelnieuw filiaal van Jumbo bij.
Het buurtcomité van Brustem heeft reeds bezwaarschriften ingediend. In HBVL drukt burgemeester Ingrid Kempeneers haar twijfels uit over de komst van de supermarkt. Ze haalt aan dat er al 15 grootwarenhuizen op het Truiense grondgebied zijn en hoopt op meer ademruimte voor de lokale middenstand.

Wie de plannen van de vestiging wil bekijken kan dit doen via deze link naar het dossier op de website van Omgeving Vlaanderen.

Wij namen contact op met Colruyt Group. Zij melden dat ze merkten dat er een potentieel van klanten was aan de oost-kant van Sint-Truiden. Over de verkeersoverlast zijn ze duidelijk: Colruyt Group kijkt voor hun locaties ook steeds mee met de lokale besturen. Zo komen ze tot goede vestigingen die de buurt geen extra hinder bezorgen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!