Bewoners klagen over straatverlichting en parkeerplaatsen

Verschillende bewoners van de Diesterstraat en Sint-Gangulfus gooiden de laatste dagen hun ongenoegen op sociale media. Niet alleen zijn er klachten over de straatverlichting maar ook over het aantal parkeerplaatsen dat volgens bewoners in gedrang komt door de werken.

De Diesterstraat heeft de laatste maanden zware werken ondergaan. Niet alleen werd de straat opnieuw aangelegd maar worden bovenaan de straat, ter hoogte van het stadspark, ook stappen gezet richting de fietsring. Momenteel zijn de werken aangevat ter hoogte van Sint-Gangulfus. En dit zorgt naast het gebruikelijke ongemak ook voor andere problemen en misnoegdheid bij de bewoners.
Zo kloegen ze onder andere over het feit dat de laatste tijd de straatverlichting kapot is. Volgens Fluvius heeft dit te maken met de werken aan de fietsring. Hierdoor zouden hun kabels steeds geraakt worden waardoor de straatverlichting uitvalt. Burgemeester Kempeneers ontkent echter dat de werken van de stad het probleem zijn en verwijst naar Fluvius als verantwoordelijke om het probleem op te lossen.

Parking

Het grootste probleem waar de buurt de laatste jaren mee geconfronteerd wordt is echter parking. In augustus 2022 werd namelijk bekend dat de parking aan de Cicindriastraat verkocht was en zal omgevormd worden tot een woonproject. (bron) Het vastgoedproject kent vertraging maar dit in combinatie met de verkoop van het Technicum zorgt ervoor dat parkeren een zeer gevoelig onderwerp is in de buurt. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat een post op sociale media veel bekijks kreeg. Hierop klaagt een Truienaar over de heraanleg van de stoep ter hoogte van de kruising Breendonckstraat en Diesterstraat. (bron)

sint-truiden - sint truiden -s sintruin begot- parking -parkeren - straatwerken - lokaal nieuws - nieuws - haspengouw -gemeentepolitiek

Volgens burgemeester Kempeneers zijn de reacties echter onterecht. Zij meldde aan onze redactie dat ter hoogte van de verbrede stoep vroeger twee garagepoorten stonden. Deze plaatsen mochten dus sowieso niet gebruikt worden als parkeerplaats. Wanneer er een nieuwbouw komt en garagepoorten verdwijnen is er ook geen verplichting van de gemeente om extra parkeerplaatsen te zetten. Kempeneers houdt dus vol dat het aantal parkeerplaatsen in de straat dezelfde blijven.

“Veel van de berichtgeving (over de parkeerplaatsen) klopt niet. We hebben in de Diesterstraat geen parkeerplaatsen verminderd. Wel, zullen er enkele plaatsen achter de frituur verdwijnen voor de fietsring. Hier moet de automobilist wat inboeten voor de fietser maar dit kon niet vermeden worden. De rest blijft hetzelfde.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!