Binkie Burgers en religie. STVV stelt feestprogramma voor

Partners

Dit seizoen viert STVV haar 100ste verjaardag. Die memorabele gebeurtenis viert de geel-blauwe familie al een heel seizoen. Maar in de maand februari bereiken de festiviteiten een hoogtepunt: de regio kleurt geel-blauw en het feestjaar krijgt op zaterdag 24 februari een apotheose met de verjaardagswedstrijd tegen Westerlo. Ondertussen kunnen fans genieten van een heuse Binkie burger bij het Truiense filiaal van Mcdonald’s.

STVV is de club van Groot-Haspengouw. Om het eeuwfeest te vieren, willen de Kanaries de inwoners en de bedrijven betrekken om de regio onder een geel-blauw dekentje te bedekken. Zo zal de sfeerverlichting in de stad geel-blauw kleuren en de stadsbeiaardier zal elk weekend ‘Vooruit STVV’ spelen. Maar STVV hoopt natuurlijkdat alle fans in Groot-Haspengouw in februari hun liefde voor de club zullen tonen.

We roepen ook alle inwoners van Groot-Haspengouw op om in februari hun clubkleuren te tonen. Dat kan door bijvoorbeeld een geel-blauwe vlag aan het venster te hangen. Maar zeker ook door je op 23 februari 2024 – de officiële verjaardag van STVV – in het geel-blauw te kleden. Of je nu naar het werk of naar school gaat, of gewoon even door de stad flaneert: toon onze clubkleuren op de dag van onze verjaardag.”

Bert Stas ,brand manager STVV

Binkie Burger en geel-blauwe logo’s

De Haspengouwse bedrijfswereld geeft alvast het goede voorbeeld. Zo bieden verschillende ondernemers een STVV-product aan of veranderen bedrijven de kleuren van hun logo. Zo kan je bij McDonald’s Sint-Truiden vanaf vandaag de Binkie Burger krijgen.

“Een voorbeeld dat inspirerend kan werken voor heel wat andere bedrijven … of het nu om restaurants, bakkers of supermarkten gaat. Bedrijven zoals FordStore Morren Motor, CXL en Fietsen Loix passen dan weer de kleuren van hun logo tijdelijk aan naar geel-blauw.”

Stan Niesen, commercieel directeur

Voetbal is religie tijdens STVV – Westerlo

Het zwaartepunt van de feestelijkheden ligt op 24 februari. Onder de noemer ‘voetbal is religie’ viert het Truiense legioen dan één eeuw STVV. Op die dag zijn alle supporters al vanaf 14u30 welkom voor een opwarmingsdrink in de Minderbroederskerk. Van daaruit trekt om 16u een geel-blauwe mars richting Stayen. In het stadion pakt de club een kwartier voor de aftrap uit met een onvergetelijke show, die uitgetekend werd in samenwerking met supporter Bart Fagard en de sfeergroep.

Het wordt geen doorsnee lichtshow met typische Tomorrowlandbeats ertussen, maar een ceremonie die onze identiteit weerspiegelt. Na afloop van STVV – Westerlo viert de hele STVV-familie tot in de late uurtjes in de Rvue. Daar pakken we uit met een line-up met verschillende Haspengouwse DJ’s.”

Bert Stas ,brand manager STVV

De Kanaries vinden het belangrijk dat de verschillende generaties STVV-supporters die avond aanwezig zijn. Daarom krijgen de Truiense kinderen jonger dan 12 jaar gratis toegang tot de Oost-tribune. Ook sportclubs, scholen, bedrijven, … uit Sint-Truiden genieten van een voordeeltarief.

STVV -Kanaries- geel blauw- sint-truiden- sintruin begot - binkie burger - voetbal - 100 jaar STVV -stvv -voetbal

Legends Game & Gala Night

Ook na de verjaardagswedstrijd is STVV nog niet uitgefeest. Traditioneel sluiten de Kanaries de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen – op 17 maart tegen Club Brugge – af met een themafeest in de Rvue. Een week later is de Gala Night de kers op de taart:

Op vrijdag 22 maart – in de week tussen het einde van de reguliere competitie en de start van de playoffs – is het woord aan onze oud-spelers. Die avond nemen twee teams met vroegere STVV-coryfeeën het tegen elkaar op tijdens de Legends Game op Stayen. Na deze exhibitiewedstrijd kunnen de supporters de benen onder tafel schuiven. Tijdens de dinner & dance wordt er ook een heuse talkshow gehouden met de oud-spelers.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief