Bistroke blijft… maar krijgt volledige facelift

‘ t Bistroke zal in september de deuren sluiten voor een volledige make-over. De heropening is voorzien voor 2023.

Deze maand geraakte het nieuws bekend dat Pascal Vossius ‘t Bistroke heeft overgenomen. Hij beloofde dat het concept van het iconische café zou blijven bestaan. Toch hoorde onze redactie al snel geluiden over verbouwingen. Deze werden vandaag bevestigd. Op 20 september zal de zaak zijn deuren sluiten om in 2023 weer te openen.

Pop-up chalet

Het pand van de Bistro en drie andere gebouwen die ernaast staan, zullen volledig afgebroken worden. Of de iconische gevel zal blijven is nog niet duidelijk. De bouwvergunning die er nu is voor de renovatie zou inhouden dat de gevel blijft staan. Maar dit kan nog veranderen.

Wie nu haastig op zoek gaat naar een ander stamcafé moet zich geen zorgen maken. Ter vervanging van het iconische bruine café zal er een tijdelijke pop-up chalet tegen de OLV-kerk komen. Het concept van de Bistro blijft bestaan: een bruin café met een centrale toog. Wat er met de rest van de panden gaat gebeuren is niet duidelijk.

In Sint-Truiden is het een publiek geheim dat horecapaus Pascal Vossius droomt van een overkapping aan of in de buurt van de Groenmarkt. Dit heeft hij echter tot op heden nog niet kunnen realiseren. De hoek tussen de Bistro en het Cosmocafé leent zich echter wel voor dit concept.

Laatste zomer

Wanneer de pop-up chalet komt is nog niet gecommuniceerd. Wie nog wat van de sfeer bij de Bistro wil opsnuiven kan dus best deze zomer nog zijn neus naar binnen steken. Of op 1 mei naar het (her)openingsfeest gaan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!