Bistroke wordt dan toch niet El Bocado

In augustus 2021 communiceerde het team van het populaire bruine café Bistroke dat zij de fakkel zouden doorgeven aan El Bocado. Vandaag communiceerde Truiense horecapaus Pascal Vossius ander nieuws. Onder zijn vleugel zal het Bistroke blijven bestaan.

Het Bistroke is al jaar en dag het stamcafé van menig ondernemende Truienaar. Het gezellige café aan de OLV-kerk is het laatste bruine café in het hart van onze stad. Menig stamgast moest dan ook een traan wegpinken toen Jan de Peuter in augustus aankondigde dat hij en zijn team de fakkel zouden doorgeven. Het pand zou overgenomen worden door de tapasbar El Bocado.
Volgens de Peuter was de coronaperiode doorslaggevend voor de beslissing om te stoppen. Het team van het café ging thans innoverend te werk toen de horeca terug open mocht door zichzelf in de markt te zetten als ‘bubbelcafé’. Maar corona was een periode die veel mensen met een horecahart een andere weg deed inslaan.

Lees ook: Bistroke overgenomen door El Bocado

Bistroke blijft het Bistroke

Op 30/4 zal Jan de Peuter de laatste pint tappen in het Bistroke maar in tegenstelling tot wat in 2021 werd beslist zal het bruine café gewoon blijven bestaan. Truiense horecapaus Pascal Vossius kwam tussenbeiden om het pand over te kopen. Het concept van het café zal blijven zoals het is maar het pand zal gerenoveerd worden. Deze werken zijn gepland voor het najaar.

Ondertussen lanceerde Vossius een heuse website waarin hij op zoek gaat naar de opvolger van Jan de Peuter. Via WieVolgtJanOp.be wordt gezocht naar een opvolger voor Jan en nieuwe medewerkers voor het café. Heb jij interesse? Ga dan zeker een kijkje nemen!

De bistro blijft het Bistroke! En daar zijn we allemaal blij mee! 😀

Pascal Vossius

30 april feest!

Jan de Peuter en zijn team zullen op 30 april de laatste pint tappen als eigenaars en uitbaters van ’t Bistroke. Vanaf 21u kan je in het café terecht voor een heus afscheidsfeest.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!