Blanc verhuist naar Antwerpen

Het Truiense toprestaurant Blanc verhuist naar Antwerpen. De zaak zal nog voor de kerstperiode openblijven in Sint-Truiden.

Op tweede kerstdag (26 december) sluit het team van Blanc de deuren van hun Truiense pand voor de laatste keer. Na 5 jaar verhuist chef Ayt Erdogan met zijn gezin van Sint-Truiden naar Antwerpen. Hier zal hij in Antwerpen-Zuid een pand uitbaten waarin drie zaken worden ondergebracht: Bar Blue op het gelijkvloers, het culinaire restaurant en een bed & breakfast met enkele suites.
Bar Blue wordt een cocktail- en wijnbar met foodsharing concept. Het concept dat tot dit jaar in het pand van het huidige Bar Brut doorging, krijgt dus een tweede leven in Antwerpen.

Groter publiek

Chef Ayt zegt in HBVL met veel positiviteit terug te kijken op de bijna 5 jaar dat de zaak actief was in Sint-Truiden. Het restaurant Blanc, draaide zeker goed maar volgens de chef was de belangstelling tijdens de week niet op het niveau dat het team wou bereiken. Iets wat het team hoopt te verbeteren met de verhuis naar de metropool Antwerpen.

Blanc nestelde zich de afgelopen vijf jaar stevig in de culinaire food scene van Sint-Truiden. Na een succesvolle opstart, sloeg corona toe. Toch wist het team de naam van hun restaurant relevant te houden door culinaire boxen samen te stellen waar ze unieke streetfood in aanboden. De boxen groeide later uit tot hun barconcept Blue.
Het restaurant staat in Sint-Truiden bekend als een unieke smaakervaring waar de tradities uit de Franse keuken op een nieuwe manier worden toegepast. Chef Ayt combineert zijn kunsten in de keuken met een open ongedwongen sfeer in zijn restaurant waardoor de culinaire ervaring wordt opengesteld voor iedereen.

Nog tot 26 december kan je terecht bij Blanc in de Diesterstraat.

Instagram