cdn_helper

cdn_helper

Blanc wint prijs voor Franse keuken

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

De Truiense culinaire parel Blanc heeft de prijs voor “The Best Classic French Cuisine of the World 2022” hosted by LUXlife magazine UK, binnengehaald. Het is de zoveelste erkenning voor de zaak die al door Gault&Millau werd uitgeroepen tot ontdekking van het jaar.

Ondanks dat het restaurant zijn deuren open deed vlak voor de lockdown wist het team van Blanc op te vallen met verschillende soorten take-away boxen van sushi, streetfood tot warme maaltijden. Het team hield steeds rekening met de feedback van klanten terwijl ze bleven innoveren.
Bij de heropening van de horeca wisten ze hun klanten een extra beleving mee te geven door hen eerst rond te leiden in de zaak (met mondmasker natuurlijk), een eerste hapje te geven aan de keuken om dan naar hun plaats begeleid te worden.
Blanc blinkt uit in zijn klantvriendelijkheid en toegankelijkheid. Ze bieden een verfijnde keuken die ze voor iedereen toegankelijk willen maken, zonder de hoge drempel van een sterrenzaak. Maar je krijgt wèl de kwaliteit.

Franse keuken

Eigenaar Ayt Ems kreeg tijdens zijn opleiding de Franse keuken als basis. Bij Tante Koosje leerde hij de klappen van de zweep. Daarna volgde ervaring bij De Nederlanden, De Bokkedoorns en Mariënhof. Hij had een tijd lang zijn eigen zaak in Utrecht, El Qatarijne. Hierna trok hij naar Sint-Truiden waar hij in het oude Bogaardenklooster Blanc vestigde.
Het is door de Franse roots in de keuken dat het restaurant nu een award krijgt van het Britse LUXlife Magazine. Een tijdschrift dat zich richt op de meest exclusieve facetten uit elke sector.
Opvallend is dat het niet zozeer de pure Franse kaart is waarvoor Blanc de prijs wint. Het restaurant staat er namelijk om bekend elementen te nemen uit elke soort keuken en daaruit hun eigen concepten te maken.
De technieken die eigen zijn aan de Franse keuken waren dan ook doorslaggevend.

“Blanc by Aytems has demonstrated excellent Classic French cooking techniques in a innovative way. It is not so much about being a french restaurant, but about using the techniques carefully and applying them correctly.”

LUXlife magazine, het tijdschrift is nog niet gepubliceerd.

Blanc, Bleu et Rouge?

Een tijd geleden opende Blanc een tweede zaak op de Groenmarkt in Sint-Truiden. Bleu is een streetfoodbar die de gekende fusionconcepten van Blanc in een verhaal van delen giet. De kaart bestaat uit verschillende hapjes die je kan delen. En deze kaart is breed, van typische Turkske gerechtjes tot hun eigen twist op de Vlaamse paling en friet met stoofvlees.

De gastvrijheid die we kennen van bij Blanc wordt doorgetrokken tot in Bleu waar zonen Ozzy en Cemal de zaak runnen. Onze tip: vraag zeker naar hun lekkere cocktails voor bij de gerechten. De zaakvoerders weten steeds een lekkere drank te serveren die bij de gerechten past. Vaak ook met een knipoog naar lokale producten zoals Zoer Gin.
Wij kunnen jullie zeker de Bushi en Peking Pancake aanraden alsook hun tosti met paling die ook de redactie van HBVL kon bekoren.


Het was ook aan deze redactie dat Ayt zich liet ontvallen dat als er ooit een derde zaak komt dat die de naam Rouge zal krijgen. Voor de oplettende lezer, een knipoog naar de Franse vlag, de roots van zijn culinaire opleiding.

Voor meer informatie over Bleu kan je hier klikken, en meer informatie over Blanc kan je hier vinden.

Lees ook

Vrijstaat A lanceert met DANSPLAN nieuw nightlife concept met oa Dr....

Vrijstaat A haalt Elektro-fenomeen Dr. Lektroluv na 8 jaar weer naar Sint-Truiden. Het optreden van de DJ kadert in een nieuw nightlife concept dat...

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

Van Dr. Lektroluv tot Midweek, Vrijstaat A lanceert eerste deel programma. 😎

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in het centrum van
Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief