Bloesembad in laatste rechte lijn en zoekt redders

LAGO Bloesembad Sint-Truiden zin in zijn laatste rechte lijn voor de opening. Zij deden enkele test in de zwembaden maar doen ook nog steeds een warme oproep naar iedereen die redder wil worden!

Het Bloesembad gaat in zijn laatste rechte lijn naar de opening. Eerder kondigde Schepen van Sport Jurgen Reniers al aan dat het zwembad rond 2/3 april zou open gaan als de geldende coronamaatregelen in acht bleven.
Iets daarna werd de datum van opening vastgelegd op 2 april.
In de tussentijd houdt LAGO Sint-Truiden ons op de hoogte van hun laatste activiteiten om het zwembad en sportcomplex in zijn geheel, klaar te maken voor bezoek.

Zo voerden ze gisteren watertesten uit.

Kleurtesten worden uitgevoerd in zwembaden om te kijken of er voldoende circulatie van chloor en water is. Chloor is natuurlijk belangrijk om het zwemwater zo hygiΓ«nisch mogelijk te houden.
Om te kijken hoe het chloor zich verspreid wordt in het water inkt gedaan. Op die manier kan je heel goed zien hoe snel het chloor zich zou kunnen verspreiden. Is je zwembad binnen 15 minuten blauw, roze, geel of groen door de inkt, dan zit je snor!

Redders gezocht

Ons Bloesembad zoekt ondertussen nog steeds gemotiveerde redders. Centrummangers Bert Thijs deed onlangs nog een warme oproep op TVL.

Heb jij interesse in een job als redder of een andere leuke job in het nieuwe Truiense zwembad? Klik dan zeker hier voor een overzicht van de lopende vacatures.