Bloesembar gaat dit jaar voor Booster-editie

De Bloesembar in Velm gaat dit jaar met een extra boost van start! De capaciteit van de keuken wordt uitgebreid en er komen andere leuke nieuwigheden.

De Bloesembar zorgt elk jaar voor relaxatie tussen de fruitbomen op de bekende ‘bloesemroute.’ Na twee jaar stil liggen door corona komt de organisatie met een booster editie. Extra wandelingen, een grotere capaciteit voor de keuken en belevingen, geven het geheel een extra dimensie.

Barbecueën in de bloesemvallei met extra beleving

Het bloesemrestaurant onder leiding van onze chef Hans Barbaix krijgt een boost! Met meer dan 100 zitplaatsen is het gedeelte van het restaurant mét open keuken een stuk ruimer geworden waardoor er ook grotere groepen van over heel Vlaanderen terechtkunnen. Reservaties voor het bloesemrestaurant kunnen dagelijks. Groepen van meer dan 15 personen mailen best zodat er een arrangement op maat kan uitgewerkt worden. Het menu brengt lokale producten verwerkt in Haspengouwse gerechtjes die zullen zorgen voor een ware vitamine booster. Warme bakker Wiame zorgt voor de zoetigheden en met producten van Brouwerij Wilderen hebben we opnieuw lokale specialiteiten op de drankenkaart staan.

Grote nieuwe Bloesemwandeling samen met bestaande educatieve wandeling

Tijdens de vorige editie kwamen er heel wat positieve reacties op de educatieve wandeling van 3 kilometer. Die wandeling vindt ook dit jaar plaats en wordt uitgebreid met een wandeling van 8,5 km

“Mensen zien de Bloesembar echt als uitvalsbasis. De wandeling gaat door plantages, holle wegen en akkers en loopt via Gingelom over Attenhoven opnieuw naar Velm.”

Nina Kvikvinia, schepen van toerisme

Op zondag 15 mei van 8 tot 14 uur vindt er een heuse bloesem kwispelwandeling plaats. Samen met AVEVE Landen en Brustem en de Truiense hondenscholen kan er een keuze gemaakt worden tussen een wandeling van 3 of 8,5km met gratis doggybag. Inschrijven is gratis.

Succesvolle acties blijven bestaan

De gekende populaire acties zoals het bloesemontbijt en de bloesemballonvluchten blijven uiteraard bestaan. De organisatoren van de bar zijn blij om er na twee jaar weer te kunnen invliegen.

“We hebben zo uitgekeken om de Bloesembar terug opnieuw te mogen organiseren, want het is ondertussen al drie jaar geleden. We krijgen ook heel veel warme reacties, we voelen dat iedereen er samen met ons hard naar uit kijkt.”

Peter Onkelinx, organisator

Alle Informatie en reservaties: www.bloesembar.com en/of reservaties@bloesembar.com

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!